NA TESNOBI

BAKARIČ DAMJANA
Kataloška št.: 565069
 
Izdelek je na zalogi.
Cena 22,95 €   |  Klubska cena 18,35 €

Opis

Damjana Bakarič je bila 15 let novinarka, ki se ni ustrašila nobene teme, nobenega človeka. Potem pa se ji je zgodilo, da je morala sredi povsem običajnega pogovora o službi zbežati na svež zrak, daleč stran od sogovornika, daleč stran od vseh. Začel se je njen boj s tesnobo in napadi panike. V knjigi opisuje, kako se je zlomila, se soočila s svojo težavo in se slednjič lotila zdravljenja.

Obenem razbija stereotipe, da so ljudje, ki so tesnobni oziroma zaradi tesnobe potrebujejo strokovno pomoč, nori, čudaki, psihični bolniki. Iskreno, odkrito in nevsiljivo nas spusti v svoj svet in nam vzporedno razgrne še zgodbe drugih ljudi, ki imajo podobno izkušnjo – vsak od pripovedovalcev ima svoje razloge za tesnobo, svojo prelomno točko, ko ni zmogel več, svoje okoliščine in svoj pristop k zdravljenju.

Toda ljudi, ki se spopadajo s tesnobo, je seveda še bistveno več, kot jih je omenjenih v knjigi. V času, ki od nas zahteva popolnost in ne ponuja nobene gotovosti in varnosti, pravzaprav vsak dan več. Zato ni čudno, da anksiozne motnje spadajo med najpogostejše psihične motnje.


Vse se da, če se hoče. Le zavedati se moramo, da je moč v nas samih. Ko bomo prerasli vlogo žrtve, se bodo začele dogajati stvari, o katerih si prej nismo upali niti sanjati. Še bodo prišli slabi trenutki, vendar bodo le trenutki, in ne dolga obdobja.

Če ste tesnobni in doživljate panične napade, je to opozorilo telesa. Dar, ki ga je treba izkoristiti, da začnete s seboj lepše ravnati. Prisluhnite telesu, ker vam pripoveduje, da pot, po kateri hodite, ni prava. Ne bežite pred tesnobo, ker bo tako le večja, postala bo gromozanska in grozljiva, skratka, nemogoča. Sprejmite jo in jo povabite k sebi, brez strahu. Ko jo boste sprejeli, bo postala vaša prijateljica.

In potem vaše življenje nikoli več ne bo tako kot prej. Postalo bo veliko boljše. Izberite tesnobo kot navdih, da začnete resnično živeti. Tako kot si želite, po svoje, in ne tako, kot želijo drugi. Srečno!

Damjana Bakarič
   

Prelistajte knjigo

 

Podrobnosti

Strani
256
 
Vezava
POLTRDA
 
Širina
148
 
Višina
205
 
Debelina
22
 
Zbirka
UPANJE
 
Stran v katalogu
50
 
ISBN/EAN:
9789610143376
 
Ne prezrite...
 
 
 
 
Na vrh ^