GENIALNA PRIJATELJICA

FERRANTE ELENA
Kataloška št.: 566430
 
Izdelek je na zalogi.
Cena 29,95 €   |  Klubska cena 23,95 €

Opis

Lila in Elena, tako različni, a vendar nerazdružljivi, najboljši prijateljici že od otroštva. Povezani ostaneta vse življenje, več kot šestdeset let, dokler ena od njiju ne izgine brez sledu, druga pa z obujanjem preteklosti poskuša rešiti uganko prijateljičinega izginotja.

»Zame je bila to neverjetna bralna izkušnja, podobna tisti iz odraščajočih let, ko bereš hlastno, strastno in enostavno ne moreš nehati, dokler ne prideš do konca.« - Brina Svit

»Najboljši portret prijateljstva, kar ga pozna literatura.« - Guardian

Prelistajte knjigo

       


Darja Zgonc priporoča!Genialna prijateljica Elene Ferrante je zgodba o prijateljstvu med dvema samosvojima neapeljskima deklicama, ki bo, kljub njuni različnosti, trajalo vse življenje. Njuno prijateljstvo je predstavljeno v vseh odtenkih, ki jih s seboj nosi odraščanje – od predanega zavezništva do prikrite tekmovalnosti, od občudovanja do zavisti, od občutkov izbranosti do občutkov manjvrednosti. Vse te mešane in včasih nerazumljive občutke smo v odnosih s prijatelji, še posebej v otroštvu, verjetno občutili vsi, pa si jih nismo upali priznati ali pa jih nismo znali ubesediti. Toda – vse to je prijateljstvo, vsa ta čustva govorijo o tem, da je prijateljstvo zelo močan in včasih lahko tudi zapleten odnos. Z vzponi in padci. Genialna prijateljica pa je, vsaj zame, tudi knjiga o Neaplju in njegovih prebivalcih – o mestu, ujetem v spone tradicije in hierarhije, o četrti, kjer sosedi o sosedih vedo skoraj vse, kjer se, tako kot v odnosu med dekletoma, prepletajo močna čustva in soočajo različni občutki, od zavezništva do rivalstva.
   

Podrobnosti

Prevajalec
JADRIČ ANITA
 
Strani
310
 
Vezava
KARTON
 
Širina
151
 
Višina
230
 
Debelina
30
 
Zbirka
CZ: PREVODNO LEPOSLOVJE
 
Stran v katalogu
27
 
ISBN/EAN:
9789612821388
 
Ne prezrite...
 
 
 
 
Na vrh ^