0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Izbrana prevodna proza / 

GENIALNA PRIJATELJICA

 
 
 
GENIALNA PRIJATELJICA
GENIALNA PRIJATELJICA
FERRANTE ELENA
Kataloška št.: 566430
Cena 29,95 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Lila in Elena, tako različni, a vendar nerazdružljivi, najboljši prijateljici že od otroštva. Povezani ostaneta vse življenje, več kot šestdeset let, dokler ena od njiju ne izgine brez sledu, druga pa z obujanjem preteklosti poskuša rešiti uganko prijateljičinega izginotja.

»Zame je bila to neverjetna bralna izkušnja, podobna tisti iz odraščajočih let, ko bereš hlastno, strastno in enostavno ne moreš nehati, dokler ne prideš do konca.« - Brina Svit

»Najboljši portret prijateljstva, kar ga pozna literatura.« - Guardian

Prelistajte knjigo

       


Darja Zgonc priporoča!Genialna prijateljica Elene Ferrante je zgodba o prijateljstvu med dvema samosvojima neapeljskima deklicama, ki bo, kljub njuni različnosti, trajalo vse življenje. Njuno prijateljstvo je predstavljeno v vseh odtenkih, ki jih s seboj nosi odraščanje – od predanega zavezništva do prikrite tekmovalnosti, od občudovanja do zavisti, od občutkov izbranosti do občutkov manjvrednosti. Vse te mešane in včasih nerazumljive občutke smo v odnosih s prijatelji, še posebej v otroštvu, verjetno občutili vsi, pa si jih nismo upali priznati ali pa jih nismo znali ubesediti. Toda – vse to je prijateljstvo, vsa ta čustva govorijo o tem, da je prijateljstvo zelo močan in včasih lahko tudi zapleten odnos. Z vzponi in padci. Genialna prijateljica pa je, vsaj zame, tudi knjiga o Neaplju in njegovih prebivalcih – o mestu, ujetem v spone tradicije in hierarhije, o četrti, kjer sosedi o sosedih vedo skoraj vse, kjer se, tako kot v odnosu med dekletoma, prepletajo močna čustva in soočajo različni občutki, od zavezništva do rivalstva.
   
PrevajalecPrevajalec
JADRIČ ANITA
 
StraniStrani
310
 
VezavaVezava
KARTON
 
ŠirinaŠirina
151
 
VišinaVišina
230
 
DebelinaDebelina
30
 
ZbirkaZbirka
CZ: PREVODNO LEPOSLOVJE
 
Stran v kataloguStran v katalogu
26
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612821388
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...