0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
NAPOLEON
NAPOLEON
FORREST ALAN
Kataloška št.: 569095
Cena 34,97 EUR
Klubska cena: 27,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Izvrstno napisana knjiga o človeku, ki je svojimi dejanji spremenil tok evropske zgodovine in vplival na nastanek novodobne Evrope.

Pred bralcem se izriše portret vojskovodje, pretkanega politika in cesarja, megalomana, čigar karizma pa se je kljub vsem zločinom, ki jih je zagrešil, ohranila vse do danes.

Avtor se posveti tudi številnim mitom, ki so se spletli v zvezi z njim, in na podlagi analize zgodovinskih dokumentov pokaže, da konec koncev ni bil le protagonist takratnih dogodkov, temveč so ga v enaki meri zaznamovali tudi čas, v katerem je živel, ter tedanje družbene razmere v Franciji in drugod po Evropi.

Alan Forrest je profesor novejše zgodovine in direktor centra za raziskovanje 19. stoletja na univerzi v Yorku [Velika Britanija]. Ukvarja se z novejšo zgodovino Francije, posebno s francosko revolucijo in obdobjem cesarstva, ter z zgodovino novodobnega vojskovanja. Je član uredništev publikacij French History in War in History ter član sveta znanstvene revije Annales historiques de la Révolution française. 

Prelistajte knjigo

 
PrevajalecPrevajalec
ANTIČ IGOR
 
StraniStrani
328
 
VezavaVezava
KARTON
 
ŠirinaŠirina
169
 
VišinaVišina
247
 
DebelinaDebelina
28
 
ZbirkaZbirka
CANKARJEVA ZALOŽBA
 
Stran v kataloguStran v katalogu
32
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612822309
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...