0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Slovarji, priročniki za šolo  /  Zgodovina, družba, umetnost / 

KRATKA ZGODOVINA SKORAJ VSEGA

 
 
 
KRATKA ZGODOVINA SKORAJ VSEGA
KRATKA ZGODOVINA SKORAJ VSEGA
BILL BRYSON
Kataloška št.: 33035
Cena 32,99 EUR
Klubska cena: 26,36 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Avtor Bill Bryson si za izziv postavi stvari in dejstva, ki bi povprečnega bralca sicer dolgočasile do solz ali jih pri najboljši volji ne bi razumel - denimo geologijo, kemijo ali fiziko subatomskih delcev - in jih naredi razburljive, zanimive, doumljive in skrajno zabavne. Ne gre toliko za to, kaj vemo o nečem, temveč bolj, kako vemo, kar vemo. Kako smo lahko prepričani, kaj je v središču Zemlje, ali kaj sestavlja atome in kvarke ali kje so bile celine pred 600 milijoni let ali kaj je radioaktivnost?

Na svojih potovanjih skozi čas in prostor srečuje živopisano zbirko osupljivih čudaških, tekmovalnih, obsedenih in genialnih znanstvenikov, ki so do najpomembnejših spoznanj v zgodovini pogosto prišli na sila nenavadne načine. S svojo prepričljivo duhovitostjo bralca vseskozi drži na trnih, da bi skupaj z njim spoznal, kaj je ta svet, ki ga obkroža in katerega del je, ter kako je do njega sploh prišlo.

Knjiga je od svoje prve izdaje na lestvicah najbolje prodajanih literarnih del s področja poljudne znanosti.

"Ne verjamem, da so kdaj napisali boljšo knjigo o sodobni znanosti za povprečnega bralca."
Sunday Telegraph

"Ena od bolj zabavnih knjig... Potovanje skozi znanost z duhovitim, radovednim in navdušenim vodnikom."
The Times

"Resnično koristna in berljiva, vseskozi zabavna... Kdor jo bo prebral, ne bo nikoli več enako videl sveta okoli sebe."
Daily Express

"Kratka zgodovina skoraj vsega nas popelje iz prvobitnega niča do današnjega časa, prav do tega trenutka. Kot vedno, daje Bill Bryson svoj nezamenljivi pečat sleherni stvari pod soncem. O tej knjigi pravi, da "govori o življenju, vesolju in sploh vsem, od Velikega poka do izvora Homo sapiensa. To je knjiga o tem, kako se je vse zgodilo," piše v neki recenziji, "zlasti pa o tem, kako smo prišli od tam, ko ni bilo ničesar, do tod, da se je to nekaj spremenilo v nas, in o vsem, kar se je zgodilo medtem, vmes in od takrat." Kar sledi tej zamisli, je povzetek najzanimivejših trenutkov iz sveta znanosti, od kozmologije, astronomije, paleontologije, geologije, kemije, fizike in tako naprej. Bryson s posebnim zanosom omenja nekatera najnovejša odkritja in zamisli, ki so prišli na plano šele pred kratkim; avtor jih servira še tople, sveže in v omaki svojega značilnega humorja. Prav zaradi tega ga morda jemljejo nekoliko preveč lahkotno in neresno; vseeno pa je pisec s pronicljivim vpogledom in objektivno držo. V novi luči nam kaže osupljiva dejstva, ki bi jih sicer utegnili jemati preveč samoumevno in suhoparno vsakdanje."
Publishers Weekly (vir: Amazon.com)

O avtorju

Bill Bryson je priljubljeni potujoči pisec del s področij poljudne znanosti. Rodil se je leta 1951 v kraju Des Moines v ameriški zvezni državi Iowa. Preselil se je v Veliko Britanijo, tam spoznal ženo in se nekaj časa ustalil tudi kot avtor pri angleških založbah. Z družino, v kateri so se rodili štirje otroci, se je preselil nazaj v ZDA in se leta 2003 vrnil nazaj v Anglijo, kjer trenutno živi.

Njegov prvenec iz leta 1990 The Lost Continent je duhovit potopis s potovanja z materinim chevroletom skozi obrobna ameriška mesteca. Napisal je še vrsto uspešnic, med njimi A Walk in the Woods, I'm A Stranger Here Myself (v Veliki Britaniji izdana z naslovom Notes from a Big Country) ter In a Sunburned Country (britanski naslov: Down Under). Njegov pisateljski opus vključuje še knjige Bill Bryson's Dictionary of Troublesome Words, Neither Here nor There: Travels in Europe, Made in America, Notes from a Small Island, The Mother Tongue in Bill Bryson's African Diary.

StraniStrani
478
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
155 mm
 
VišinaVišina
230 mm
 
DebelinaDebelina
35 mm
 
ZbirkaZbirka
ESENCA
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
27
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9788611171272
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...