E-pristopnica

 
DA, SPREJMEM KNJIGE V VREDNOSTI 50 EUR IN ZANJE PLAČAM LE 1 EUR!
 

Kako?

 

  • Izberem za 50 EUR knjig s spodnjega seznama,
  • plačam le 1 EUR po povzetju (stroški pošiljanja so 3,98 €),
  • izpolnim on-line pristopnico,
  • uživam ob branju.
                                                  
 
Naročam knjige v vrednosti 50 EUR - plačam le 1 EUR!
 
 
ZDRAVILNE RASTLINE NA SLOVENSKEM
Dr. Katja Galle Toplak
 
Prenovljena in dopolnjena izdaja velike slovenske uspešnice!

Spoznajte 120 najpogostejših zdravilnih rastlin – kje rastejo, kdaj in kako jih naberete in sušite, kako izdelate pripravke iz njih, predvsem pa pri kakšnih težavah in obolenjih najbolj pomagajo. Posebno poglavje je namenjeno le zdravju otrok, avtorica pa je v to izdajo dodala tudi napotke za lastnike domačih ljubljenčkov in domačih živali na kmetijah! Slovenski travniki in gozdovi ponujajo bogastvo zdravilnih rastlin – le spoznati jih je treba in se jih naučiti uporabljati. Barvne fotografije in risbe.
Količina: kos
Cena: 99,98 EUR  za vas: 34,98 EUR
 
 
USTVARJALNA DELAVNICA
Več avtorjev
 
Odkrijte zakladnico izvirnih idej! Ustvarjajte, uživajte, podarite ...

Najpopolnejša enciklopedija ročnih spretnosti od teksilnih izdelkov do umetnin z biserčki in perlicami, od izdelovanja mila do keramičnih in steklenih izdelkov vas bo navdušila z več kot 50 očarljivimi pa tudi uporabnimi projekti! Predstavljenih je kar 49 različnih tehnik, pri izdelavi pa boste mnogokrat lahko uporabili materiale, ki bi jih sicer zavrgli! Korak za korakom lahko sledite slikovnim in besedilnim navodilom ter izdelate čudovite izdelke. Njihov sodoben videz je pikica na i, ki vas bo pritegnila k delu, ne glede na to, ali ste se z ročnimi deli šele začeli ukvarjati ali pa ste že mojster! Ustvarjajte in uživajte! Barvne fotografije.
Količina: kos
Cena: 44,70 EUR  za vas: 35,75 EUR
 
 
ZDRAVJE IZ KUHINJE
Sara Altsuhl
 
 

Pot do dobrega pocu tja je lahko varna, hitra in ucinkovita − prihaja pa i z vaše kuhinje!
LJUDSKA ZDRAVILA na sodoben način

V vaši kuhinjski omarici so hranila, ki vam bodo učinkovito pomagala pri premagovanju težav in celo zdravljenju bolezni! Začimbe, oreščki, stročnice, olja, sokovi, čaji .... Pozabite na lekarniške izdelke! Pri bolečih sinusih si lahko pomagate z redkvico, starostne pege odstranite z medom, slabost pa boste premagali kar z ingverjem. Odkrijte skrivnostne zdravilne moči stvari, ki jih hranite v svoji kuhinji, in preizkusite tisoč in eno najhitrejše in najvarnejše domače zdravilo! Barvne fotografije.

Količina: kos
Cena: 39,90 EUR  za vas: 31,90 EUR
 
 
ŽIVALI SLOVENIJE
Več avtorjev
 
Knjiga za vso družino in vse generacije!

Slovenija je ena izmed redkih evropskih držav, kjer še vedno živijo volk, medved in ris, ki jih v zahodni Evropi že dolgo ni več. A bogastvo naše zemlje se ne kaže le na njenem površju; v kraškem podzemlju se skrivajo zoološki zakladi, ki se jih zaveda le malo ljudi. Enako velja za morska in rečna obrežja, travnike in kristalno čiste reke ... Spoznajte najdrobnejša in neopazna bitja, kot je mlečno prozorni jamski ježek, pa tudi gromozanskega medveda in kraljevskega kozoroga! Odkrijte zanimivosti iz njihovega življenja in uživajte v izjemnih fotografijah, ki prikazujejo večnost, ujeto v trenutke: mamico risinjo z mladičkom, belorepca, ki je ravnokar zagrabil ulov, smrdokavro z razprto perjanico, veliko pliskavko z večnim nasmehom. Barvne fotografije.
Količina: kos
Cena: 44,70 EUR  za vas: 35,75 EUR
 
 
ADIJO, SLADKOR
Sarah Wilson
 
V knjigi Adijo, sladkor vam Sarah z osebnimi izkušnjami pomaga:

- opustiti sladkor s preverjenim 8-tedenskim programom
- premagati hrepenenje po sladkem z uspešnimi in preprostimi ukanami
- najti zdrave nadomestke sladkorja
- pripraviti 108 preprostih jedi za razstrupljanje, slanih prigrizkov, pa tudi slaščic in poslastic brez sladkorja za najmlajše …
Količina: kos
Cena: 24,94 EUR  za vas: 19,95 EUR
 
 
ČUDOVITA ŽITA
Laura Agar Wilson
 
Žita, glutenska in brezglutenska, so izjemno zdrava, okusna in raznovrstna. Njihovo prehransko moč so cenili že pred več tisočletji. Nekatera, kot so ajda, proso in koruza, poznamo že od nekdaj, druge, npr. pira, kamut in bulgur, pa odkrivamo na novo, saj vemo, da so polna beljakovin in vitaminov, snovi, ki so bistvene za zdravje.

V knjigi Čudovita žita boste o teh dragocenih živilih izvedeli, kakšne koristi za zdravje ima vsako od 14 žit, predstavljenih v knjigi. Spoznali boste osnovne načine priprave žit in našli recepte po korakih za pripravo jedi, v katerih imajo žita glavno vlogo, ter številne nasvete, kako iz žit izvabiti čim več okusa in v kakšnih kombinacijah z drugimi živili bodo najbolj zablestela.

Preizkusite več kot 150 okusnih, sodobnih receptov z vsega sveta – med katerimi jih je veliko za brezglutenske jedi.  
Količina: kos
Cena: 27,96 EUR  za vas: 22,35 EUR
 
 
TI POVEM ZGODBO?
Jorge Bucay
 
Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase.

Argentinec Jorge Bucay, mojster pripovedovanja zdravilnih zgodb , je eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu. Doslej je bilo po svetu prodanih več kot deset milijonov njegovih knjig, ki so izšle v več kot 30 državah sveta.

Zgodbe, ki otroke uspavajo, odrasle pa budijo.

Čeprav knjiga opozarja, da življenje sploh ni enostavno, je polna optimizma . Bucay z njo mojstrsko prikaže zdravilno moč pripovedovanja zgodb, v katerih se bo našel prav vsak bralec.
Količina: kos
Cena: 22,35 EUR  za vas: 18,35 EUR
 
 
ČAROBNO ČREVESJE
Giulia Enders
 
Sijajno napisana knjiga se ukvarja tudi s kakci in spahovanjem, njeno sporočilo pa je seveda veliko globlje in daleč od smešnega. Avtorica priročnika, mlada zdravnica Giulia Enders, ki je za predstavitev črevesja je leta 2012 osvojila prvo mesto na znanstvenem natečaju (objava tudi na youtubu), vabi bralca na potovanje po sledeh koščka torte od tistega puf!, ko se zaprejo za njim ustna vrata pa vse do »kakca«.
Med potovanjem slastne tortice pa avtorica znanstveno, vendar v razumljivem, sočnem in duhovitem jeziku, pojasni vse o spahovanju, prdenju, »uničevanju« tortinega smetanovega nadeva na vmesnih postajah, vojni med bakterijami, motnjah in boleznih od alergij do zaprtja. Razloži vse o antibiotikih, prebiotikih in probiotikih ter prinaša veliko praktičnih nasvetov: na katero stran se uleči, kadar vas tišči v želodcu, kako in kaj jesti , da bo prišlo ven v najboljši možni obliki ...  
 
Duhovite ilustracije v knjigi nazorno prikazujejo delovanje črevesja, raznolikost njegovih prebivalcev in še marsikaj ...
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
PRINC IZ SANJ
Julie Garwood
 
Samo lady Esther, ena najbogatejših in najvplivnejših dam v londonski visoki družbi, je vedela, kako strta je bila njena vnukinja Taylor Stapleton po pobegu in poroki svojega zaročenca in sestrične. Da bi se Taylor izognila skrbništvu brezvestnega strica, se poroči z Lucasom Rossom, robatim ameriškim rančarjem. Denar lady Esther mu bo omogočil, da se vrne domov v Montano. Taylor pa v Ameriko žene drugačen razlog – dragocena zapuščina, ki je svojemu čednemu možu ni razkrila, saj se nameravata po prihodu v Boston raziti. Toda ko Lucas opisuje življenje na robu divjine, začne neustrašna mlada dama kovati drugačne načrte za prihodnost in prostrane montanske planjave se ji zdijo čedalje bolj vabljive.  
Količina: kos
Cena: 32,96 EUR  za vas: 26,35 EUR
 
 
SLOLVENSKI KLASIKI
Boštjan Gorenc
 
Slovenski klasiki na fejsu, tvitu in emailu

Boštjan Gorenc - Pižama je v svoji knjigi omrežil 50 literarnih klasikov in njihovih del –prizanesel ni niti Prešernu niti Muci copatarici – in jih (spletno) interpretiral času primerno. Zdaj boste končno izvedeli, kdo lajka Uršiko Zalo na Facebooku, kakšen mail je s CSD-ja dobila požrešna vrabčevka, ki je »vse proso za sineka sama pozobala« in kaj o zvezdniku in poslovnežu Martinu Krpanu pišejo tračarski časopisi. – Ilustriral Matej de Cecco; ilustracije iz Tri botre lisičice Ančka Gošnik Gorec.
Količina: kos
Cena: 16,95 EUR  za vas: 13,55 EUR
 
 
DEKLE NA VLAKU
Paula Hawkins
 

Rachel se vsak dan vozi z istim vlakom, mimo hiš v okolišu, kjer je še nedavno živela tudi sama. V hiši blizu njene bivše živita Jess in Jason, kot ju imenuje, popoln par s popolnim življenjem, ki je tako drugačno od njenega, razdejanega ... Rachel pije večino svojega budnega časa, občasno se ne more spomniti, kaj  se je zgodilo prejšnji večer. A vendarle opazi, ko se v hiši pri Jess in Jasonu nekaj spremeni ...  Skrivnosti ne more zadržati zase, zato se zaplete v dogodke, ki so neizogibni, in v življenje vseh vpletenih. Močan in nepredvidljiv triler sestavljajo prvoosebne zgodbe treh žensk, ki se gibljejo in prepletajo v istem skrivnostno srhljivem trikotniku ljubezni, strahu in hrepenenja ..

Količina: kos
Cena: 29,95 EUR  za vas: 23,95 EUR
 
 
BLAZNO RESNO O ŠOLI
Desa Muck
 
Zabavno branje o vsem, kar muči šolarje!

Učenje, domače naloge, spraševanje, špricanje, plonkanje, izsiljevanje, zamujanje …vam je kaj od tega znano? Blazno resno o šoli govori o tegobah in nadlogah, s katerimi se soočajo šolarji že od Marije Terezije dalje. Špricanje, plonkanje in druge šolske discipline, niso samo domena luzerjev, prav vsakomur se lahko zgodi, da se hram učenosti zanj spremeni v nočno moro. Toda »šole ne moreš premagat, ampak si jo moraš udomačit«, pravi Desa Muck.– Ilustriral Matej de Cecco.
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
MUSSOLINI
Rishard J. B. Bosworth
 
Srhljivo branje iz arhivov tajnih služb

Temeljita in izčrpna biografija Mussolinija in njegovega časa ga opisuje kot lažnega intelektualca in impulzivnega hujskača, ki se je vztrajno vzpenjal, ustvarjal o sebi mit, vladal brutalno in klavrno in v tem slogu končal svoje življenje. Bralcu odpre izjemen vpogled v ozadje Mussolinijevega intimnega in političnega živ­ljenja: predstavlja vzvode fašistične ideologije, ki je pognala v smrt milijon ljudi. Prikazuje politika, ki je sejal vihar nasilja in sanjal, da bo pobil štiri milijone manjvrednih slovanskih Italijanov. Prevedli Danica Križman in Polona Mesec. Predgovor k slovenski izdaji dr. Jože Pirjevec. Črno-bele dokumentarne fotografije.
Količina: kos
Cena: 39,96 EUR  za vas: 31,95 EUR
 
 
PO SONČNIH OBRONKIH SLOVENIJE
Franci Novak, Urban Golob
 
Obiščite najsliikovitejše poti Slovenije!

Na izbranih gorskih, kraških, mediteranskih, gozdnih  in vinorodnih poteh avtorja opisujeta posamezne naravne in kulturne znamenitosti ter druge zanimivosti, ki razkrivajo srce in dušo različnih kulturnih pokrajin in njenih ljudi. Lahke do srednje zahtevne pohodniške poti v vodniku Po sončnih obronkih Slovenije potekajo predvsem po gričevju in sredogorju, zato so primerne za najširšo skupino pohodnikov, tudi za družine z majhnimi otroki. Opise 60 poti in izletov dopolnjujejo fotografije, zemljevidi z vrisi poti in najpomembnejše informacije o pohodu (izhodišče, cilj, dolžina, trajanje, zahtevnost, orientacija) ter o dodatni turistični ponudbi.  Barvne fotografije in zmeljevidi, orisi poti.
Količina: kos
Cena: 29,95 EUR  za vas: 23,95 EUR
 
 
KAKO Z IGRO SPODBUJATI MISELNI RAZVOJ OTROKA
Ranko Rajović
 

Knjiga temelji na najnovejših izsledkih o delovanju možganov, predvsem na spoznanju, da je za razvoj intelektualnih sposobnosti poleg drugih dejavnikov odločilno število nevronskih povezav, ki se intenzivno formirajo v otrokovem zgodnjem otroštvu.

Pretirano gledanje televizije, igranje videoigric, pomanjkanje fizične aktivnosti in grafomotoričnih dejavnosti poškodujejo in zmanjšujejo možnosti za razvoj bioloških potencialov, ki jih otrok nosi v sebi. Zgodnje otroštvo je osnova za nadaljnji intelektualni razvoj otroka in avtor v knjigi predlaga številne vsakodnevne dejavnosti, ki stimulirajo otrokov mentalni razvoj pred vstopom v osnovno šolo.
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
Novi član
 
Ime:*
 
Priimek:*
 
Naslov / hišna številka:*
 
Poštna številka / kraj:*
 
Država:*
 
Datum rojstva:*
 
 
 
Davčna številka:*
 
Telefon:*
 
E-poštni naslov:*
 
Številka osebnega dokumenta:
 
Osebni dokument izdan pri:
 
 
Podatki o zaposlitvi
 
Poklic:
 
Ime podjetja (pri mladoletnikih in študentih podjetje staršev):
 
Naslov / hišna številka:
 
Poštna številka / Kraj:
 
Telefon v službi:
 
Komentar:
 

Naročeno boste prejeli v 8 dneh po prejemu naročila, člansko izkaznico pa v roku 14 dneh. Če izberete več kot za 50 EUR knjig, doplačate razliko, če izberete manj kot za 50 EUR knjig, Svet knjige ne izplača razlike.

                                                  
 
DA, želim postati član/ica oz. da moj otrok/varovanec postane član/ica knjižnega kluba Svet knjige pri Mladinski knjigi Založbi d.d., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. S svojim podpisom potrjujem, da sprejemam članska pravila in sem seznanjen s splošnimi pogoji.

DA, želim postati član oz. dovoljujem, da moj otrok/varovanec postane član knjižnega kluba SVET  KNJIGE pri Mladinski knjigi Založbi d. d., Slovenska 29, Ljubljana (v nadaljevanju: MKZ). Član lahko uveljavlja vse ugodnosti kluba. Sprejemam članske obveznosti oz. se zavezujem, da za članske obveznosti člana, ki sem ga vpisal v knjižni klub, odgovarjam kot solidarni porok. Članstvo sprejemam za najmanj dve leti.
 
Član bo vsako četrtletje do roka nakupa, to je do 21. 2., 21. 5., 21. 8. in 5.11., iz klubskega programa izbral najmanj eno knjigo, CD-ploščo, DVD, igro ali igračo. Članske obveznosti se izpolnjujejo v klubskih centrih ali z naročili na daljavo. V slednjem primeru MKZ naročeno pošlje po pošti v 8 dneh po prejemu naročila. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok plača naročeno v enkratnem znesku po povzetju. Stroške pošiljanja in poštnine si delita MKZ in član oz. njegov zakoniti zastopnik. Soudeležba pri poštnini je nominalno zapisana v aktualnem katalogu knjižnega kluba. Stroške plačilnega prometa poravna član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok.

Soglašam, da me v okviru četrtletja obveščate o ponudbah p o e-pošti, telefonu, SMS sporočilih in navadni  pošti.
Če  do roka nakupa ne bo nič izbrano, soglašam z nakupom knjige četrtletja. V tem primeru MKZ članu v 30 dneh po poteku roka izstavi račun, ki ga je treba poravnati v 8 dneh po prejetju. Po plačilu računa v roku 8 dni MKZ pošlje članu oz. njegovemu zakonitemu zastopniku/solidarnemu poroku knjigo četrtletja.

MKZ odgovarja za stvarne napake prodanega blaga skladno z veljavno zakonodajo. Reklamacije sprejemamo na telefonske številke, ki so objavljene v aktualnem katalogu, po e-pošti na naslov svet-knjige@mkz.si ter pisno na naslov Mladinska knjiga Založba d .d., Svet knjige, Slovenska 29,1000 Ljubljana. Reklamacije bomo rešili v najkrajšem možnem času. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in predstavniku MKZ omogočiti, da stvar pregleda. Rok za odstop od posameznega naročila je 15 dni po prejemu pošiljke.
MKZ je potrebno obvestiti, o odstopu od naročila, in prejeto blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini s priporočeno pošiljko vrniti v 14 dneh po sporočilu na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Svet knjige, Brnčičeva 45, 1213 Ljubljana. Vrnitev blaga v roku za odstop od posameznega naročila se šteje za sporočilo o odstopu od posameznega naročila. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške člana oz. zakonitega zastopnika/solidarnega poroka bo MKZ v roku 14 dni vrnila vsa prejeta plačila na osebni račun.  Pravice do odstopa od pogodbe ni pri nakupu avdio- in videoposnetkov ter računalniškega programa, če je bil odprt varnostni pečat.

Ugodnost ob vpisu pripada članu le v primeru rednega izpolnjevanja vseh članskih obveznosti in da ne pride do izstopa iz knjižnega kluba pred potekom dveletnega roka. V nasprotnem primeru MKZ za izbrani popust, uveljavljen ob vpisu, izstavi račun, ki ga je potrebno poravnati v 8 dneh po prejetju. V primeru odstopa od pogodbe v roku, se lahko član oz. v primeru, da je le ta brez poslovne sposobnosti njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok odloči, ali bo vrnil ob vpisu kupljeni artikel proti vračilu kupnine ali ga bo obdržal in doplačal razliko do polne maloprodajne cene. Nepoškodovani artikel se lahko vrne na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Brnčičeva 45, 1213 Ljubljana , za že plačano kupnino pa MKZ vrne denar. V primeru odločitve, da se obdrži ob vpisu kupljeni artikel ali če je vrnjeni artikel poškodovan, MKZ izstavi račun za doplačilo razlike do polne maloprodajne cene.

Članstvo se avtomatično podaljšuje, vendar je izpis iz kluba možen kadarkoli po preteku dveh let članstva. Po oddaji izstopne izjave v pisni obliki se bo članstvo zaključilo konec naslednjega četrtletja. Novi poslovno sposoben član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok poslovno nesposobnega člana lahko v štirinajstih dneh po podpisu pristopne izjave odstopi od pogodbe o članstvu v knjižnem klubu Svet knjige. Pisno odstopno izjavo  je potrebno poslati po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana.

V primeru, da član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok ne izpolni obveznosti obveščanja knjižnega kluba o vseh spremembah, ki lahko vplivajo na pogodbeno razmerje med strankama, član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok dovoljuje, da MKZ podatke pridobi pri pristojnih upravljavcih podatkov. Pogodbeni stranki bosta morebitne spore reševali sporazumno, če pa to ne bo mogoče, je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.  

Član oz. zakoniti zastopnik/solidarni porok s podpisom potrjuje, da je seznanjen s prodajno-plačilnimi (splošnimi) pogoji poslovanja in da je bil nanje izrecno opozorjen, ter dovoljuje, da Mladinska knjiga Založba d. d., Mladinska knjiga Trgovina d. o. o., in Cankarjeva založba – Založništvo d. o. o., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in za namen neposrednega trženja vzpostavijo, vodijo, vzdržujejo in upravljajo evidenco z njegovimi osebnimi podatki in osebnimi podatki člana neomejeno časovno obdobje. Navedene družbe lahko posredujejo podatke druga drugi v uporabo. Družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok lahko kadar koli pisno zahteva, da navedene družbe v roku 15 dni trajno ali začasno prenehajo uporabljati osebne podatke za namen neposrednega trženja ter ga o tem v nadaljnjih petih dneh pisno obvestijo. Stroške v zvezi z zahtevo iz prejšnjega odstavka krije posamezna družba. V primeru, da član nima poslovne sposobnosti, solidarni porok s podpisom potrjuje, da je od zakonitega zastopnika člana prejel dovoljenje za včlanitev člana in uporabo osebnih podatkov člana.  

Mladinska knjiga Založba d. d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Davčna številka 61753181. Matična številka 5049130. TRR pri NLB, d. d., Ljubljana, št. 02922-0013116626. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani. Osnovni kapital 5.141.149,22 EUR.                
 
Strinjam se s splošnimi pogoji:*