E-pristopnica

 
DA, SPREJMEM KNJIGE V VREDNOSTI 50 EUR IN ZANJE PLAČAM LE 1 EUR!
 

Kako?

 

  • Izberem za 50 EUR knjig s spodnjega seznama,
  • plačam le 1 EUR po povzetju (stroški pošiljanja so 3,98 €),
  • izpolnim on-line pristopnico,
  • uživam ob branju.
                                                  
 
Naročam knjige v vrednosti 50 EUR - plačam le 1 EUR!
 
 
ZDRAVILNE RASTLINE NA SLOVENSKEM
Dr. Katja Galle Toplak
 
Prenovljena in dopolnjena izdaja velike slovenske uspešnice!

Spoznajte 120 najpogostejših zdravilnih rastlin – kje rastejo, kdaj in kako jih naberete in sušite, kako izdelate pripravke iz njih, predvsem pa pri kakšnih težavah in obolenjih najbolj pomagajo. Posebno poglavje je namenjeno le zdravju otrok, avtorica pa je v to izdajo dodala tudi napotke za lastnike domačih ljubljenčkov in domačih živali na kmetijah! Slovenski travniki in gozdovi ponujajo bogastvo zdravilnih rastlin – le spoznati jih je treba in se jih naučiti uporabljati. Barvne fotografije in risbe.
Količina: kos
Cena: 99,98 EUR  za vas: 79,95 EUR
 
 
USTVARJALNA DELAVNICA
Več avtorjev
 
Odkrijte zakladnico izvirnih idej! Ustvarjajte, uživajte, podarite ...

Najpopolnejša enciklopedija ročnih spretnosti od teksilnih izdelkov do umetnin z biserčki in perlicami, od izdelovanja mila do keramičnih in steklenih izdelkov vas bo navdušila z več kot 50 očarljivimi pa tudi uporabnimi projekti! Predstavljenih je kar 49 različnih tehnik, pri izdelavi pa boste mnogokrat lahko uporabili materiale, ki bi jih sicer zavrgli! Korak za korakom lahko sledite slikovnim in besedilnim navodilom ter izdelate čudovite izdelke. Njihov sodoben videz je pikica na i, ki vas bo pritegnila k delu, ne glede na to, ali ste se z ročnimi deli šele začeli ukvarjati ali pa ste že mojster! Ustvarjajte in uživajte! Barvne fotografije.
Količina: kos
Cena: 44,70 EUR  za vas: 35,75 EUR
 
 
ZDRAVJE IZ KUHINJE
Sara Altsuhl
 
 

Pot do dobrega pocu tja je lahko varna, hitra in ucinkovita − prihaja pa i z vaše kuhinje!
LJUDSKA ZDRAVILA na sodoben način

V vaši kuhinjski omarici so hranila, ki vam bodo učinkovito pomagala pri premagovanju težav in celo zdravljenju bolezni! Začimbe, oreščki, stročnice, olja, sokovi, čaji .... Pozabite na lekarniške izdelke! Pri bolečih sinusih si lahko pomagate z redkvico, starostne pege odstranite z medom, slabost pa boste premagali kar z ingverjem. Odkrijte skrivnostne zdravilne moči stvari, ki jih hranite v svoji kuhinji, in preizkusite tisoč in eno najhitrejše in najvarnejše domače zdravilo! Barvne fotografije.

Količina: kos
Cena: 39,90 EUR  za vas: 31,90 EUR
 
 
ŽIVALI SLOVENIJE
Več avtorjev
 
Knjiga za vso družino in vse generacije!

Slovenija je ena izmed redkih evropskih držav, kjer še vedno živijo volk, medved in ris, ki jih v zahodni Evropi že dolgo ni več. A bogastvo naše zemlje se ne kaže le na njenem površju; v kraškem podzemlju se skrivajo zoološki zakladi, ki se jih zaveda le malo ljudi. Enako velja za morska in rečna obrežja, travnike in kristalno čiste reke ... Spoznajte najdrobnejša in neopazna bitja, kot je mlečno prozorni jamski ježek, pa tudi gromozanskega medveda in kraljevskega kozoroga! Odkrijte zanimivosti iz njihovega življenja in uživajte v izjemnih fotografijah, ki prikazujejo večnost, ujeto v trenutke: mamico risinjo z mladičkom, belorepca, ki je ravnokar zagrabil ulov, smrdokavro z razprto perjanico, veliko pliskavko z večnim nasmehom. Barvne fotografije.
Količina: kos
Cena: 44,70 EUR  za vas: 35,75 EUR
 
 
ADIJO, SLADKOR
Sarah Wilson
 
V knjigi Adijo, sladkor vam Sarah z osebnimi izkušnjami pomaga:

- opustiti sladkor s preverjenim 8-tedenskim programom
- premagati hrepenenje po sladkem z uspešnimi in preprostimi ukanami
- najti zdrave nadomestke sladkorja
- pripraviti 108 preprostih jedi za razstrupljanje, slanih prigrizkov, pa tudi slaščic in poslastic brez sladkorja za najmlajše …
Količina: kos
Cena: 24,94 EUR  za vas: 19,95 EUR
 
 
ČUDOVITA ŽITA
Laura Agar Wilson
 
Žita, glutenska in brezglutenska, so izjemno zdrava, okusna in raznovrstna. Njihovo prehransko moč so cenili že pred več tisočletji. Nekatera, kot so ajda, proso in koruza, poznamo že od nekdaj, druge, npr. pira, kamut in bulgur, pa odkrivamo na novo, saj vemo, da so polna beljakovin in vitaminov, snovi, ki so bistvene za zdravje.

V knjigi Čudovita žita boste o teh dragocenih živilih izvedeli, kakšne koristi za zdravje ima vsako od 14 žit, predstavljenih v knjigi. Spoznali boste osnovne načine priprave žit in našli recepte po korakih za pripravo jedi, v katerih imajo žita glavno vlogo, ter številne nasvete, kako iz žit izvabiti čim več okusa in v kakšnih kombinacijah z drugimi živili bodo najbolj zablestela.

Preizkusite več kot 150 okusnih, sodobnih receptov z vsega sveta – med katerimi jih je veliko za brezglutenske jedi.  
Količina: kos
Cena: 27,96 EUR  za vas: 22,35 EUR
 
 
TI POVEM ZGODBO?
Jorge Bucay
 
Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase.

Argentinec Jorge Bucay, mojster pripovedovanja zdravilnih zgodb , je eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu. Doslej je bilo po svetu prodanih več kot deset milijonov njegovih knjig, ki so izšle v več kot 30 državah sveta.

Zgodbe, ki otroke uspavajo, odrasle pa budijo.

Čeprav knjiga opozarja, da življenje sploh ni enostavno, je polna optimizma . Bucay z njo mojstrsko prikaže zdravilno moč pripovedovanja zgodb, v katerih se bo našel prav vsak bralec.
Količina: kos
Cena: 22,35 EUR  za vas: 18,35 EUR
 
 
ČAROBNO ČREVESJE
Giulia Enders
 
Sijajno napisana knjiga se ukvarja tudi s kakci in spahovanjem, njeno sporočilo pa je seveda veliko globlje in daleč od smešnega. Avtorica priročnika, mlada zdravnica Giulia Enders, ki je za predstavitev črevesja je leta 2012 osvojila prvo mesto na znanstvenem natečaju (objava tudi na youtubu), vabi bralca na potovanje po sledeh koščka torte od tistega puf!, ko se zaprejo za njim ustna vrata pa vse do »kakca«.
Med potovanjem slastne tortice pa avtorica znanstveno, vendar v razumljivem, sočnem in duhovitem jeziku, pojasni vse o spahovanju, prdenju, »uničevanju« tortinega smetanovega nadeva na vmesnih postajah, vojni med bakterijami, motnjah in boleznih od alergij do zaprtja. Razloži vse o antibiotikih, prebiotikih in probiotikih ter prinaša veliko praktičnih nasvetov: na katero stran se uleči, kadar vas tišči v želodcu, kako in kaj jesti , da bo prišlo ven v najboljši možni obliki ...  
 
Duhovite ilustracije v knjigi nazorno prikazujejo delovanje črevesja, raznolikost njegovih prebivalcev in še marsikaj ...
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
PRINC IZ SANJ
Julie Garwood
 
Samo lady Esther, ena najbogatejših in najvplivnejših dam v londonski visoki družbi, je vedela, kako strta je bila njena vnukinja Taylor Stapleton po pobegu in poroki svojega zaročenca in sestrične. Da bi se Taylor izognila skrbništvu brezvestnega strica, se poroči z Lucasom Rossom, robatim ameriškim rančarjem. Denar lady Esther mu bo omogočil, da se vrne domov v Montano. Taylor pa v Ameriko žene drugačen razlog – dragocena zapuščina, ki je svojemu čednemu možu ni razkrila, saj se nameravata po prihodu v Boston raziti. Toda ko Lucas opisuje življenje na robu divjine, začne neustrašna mlada dama kovati drugačne načrte za prihodnost in prostrane montanske planjave se ji zdijo čedalje bolj vabljive.  
Količina: kos
Cena: 32,96 EUR  za vas: 26,35 EUR
 
 
SLOLVENSKI KLASIKI
Boštjan Gorenc
 
Slovenski klasiki na fejsu, tvitu in emailu

Boštjan Gorenc - Pižama je v svoji knjigi omrežil 50 literarnih klasikov in njihovih del –prizanesel ni niti Prešernu niti Muci copatarici – in jih (spletno) interpretiral času primerno. Zdaj boste končno izvedeli, kdo lajka Uršiko Zalo na Facebooku, kakšen mail je s CSD-ja dobila požrešna vrabčevka, ki je »vse proso za sineka sama pozobala« in kaj o zvezdniku in poslovnežu Martinu Krpanu pišejo tračarski časopisi. – Ilustriral Matej de Cecco; ilustracije iz Tri botre lisičice Ančka Gošnik Gorec.
Količina: kos
Cena: 16,95 EUR  za vas: 13,55 EUR
 
 
DEKLE NA VLAKU
Paula Hawkins
 

Rachel se vsak dan vozi z istim vlakom, mimo hiš v okolišu, kjer je še nedavno živela tudi sama. V hiši blizu njene bivše živita Jess in Jason, kot ju imenuje, popoln par s popolnim življenjem, ki je tako drugačno od njenega, razdejanega ... Rachel pije večino svojega budnega časa, občasno se ne more spomniti, kaj  se je zgodilo prejšnji večer. A vendarle opazi, ko se v hiši pri Jess in Jasonu nekaj spremeni ...  Skrivnosti ne more zadržati zase, zato se zaplete v dogodke, ki so neizogibni, in v življenje vseh vpletenih. Močan in nepredvidljiv triler sestavljajo prvoosebne zgodbe treh žensk, ki se gibljejo in prepletajo v istem skrivnostno srhljivem trikotniku ljubezni, strahu in hrepenenja ..

Količina: kos
Cena: 29,95 EUR  za vas: 23,95 EUR
 
 
BLAZNO RESNO O ŠOLI
Desa Muck
 
Zabavno branje o vsem, kar muči šolarje!

Učenje, domače naloge, spraševanje, špricanje, plonkanje, izsiljevanje, zamujanje …vam je kaj od tega znano? Blazno resno o šoli govori o tegobah in nadlogah, s katerimi se soočajo šolarji že od Marije Terezije dalje. Špricanje, plonkanje in druge šolske discipline, niso samo domena luzerjev, prav vsakomur se lahko zgodi, da se hram učenosti zanj spremeni v nočno moro. Toda »šole ne moreš premagat, ampak si jo moraš udomačit«, pravi Desa Muck.– Ilustriral Matej de Cecco.
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
MUSSOLINI
Rishard J. B. Bosworth
 
Srhljivo branje iz arhivov tajnih služb

Temeljita in izčrpna biografija Mussolinija in njegovega časa ga opisuje kot lažnega intelektualca in impulzivnega hujskača, ki se je vztrajno vzpenjal, ustvarjal o sebi mit, vladal brutalno in klavrno in v tem slogu končal svoje življenje. Bralcu odpre izjemen vpogled v ozadje Mussolinijevega intimnega in političnega živ­ljenja: predstavlja vzvode fašistične ideologije, ki je pognala v smrt milijon ljudi. Prikazuje politika, ki je sejal vihar nasilja in sanjal, da bo pobil štiri milijone manjvrednih slovanskih Italijanov. Prevedli Danica Križman in Polona Mesec. Predgovor k slovenski izdaji dr. Jože Pirjevec. Črno-bele dokumentarne fotografije.
Količina: kos
Cena: 39,96 EUR  za vas: 31,95 EUR
 
 
PO SONČNIH OBRONKIH SLOVENIJE
Franci Novak, Urban Golob
 
Obiščite najsliikovitejše poti Slovenije!

Na izbranih gorskih, kraških, mediteranskih, gozdnih  in vinorodnih poteh avtorja opisujeta posamezne naravne in kulturne znamenitosti ter druge zanimivosti, ki razkrivajo srce in dušo različnih kulturnih pokrajin in njenih ljudi. Lahke do srednje zahtevne pohodniške poti v vodniku Po sončnih obronkih Slovenije potekajo predvsem po gričevju in sredogorju, zato so primerne za najširšo skupino pohodnikov, tudi za družine z majhnimi otroki. Opise 60 poti in izletov dopolnjujejo fotografije, zemljevidi z vrisi poti in najpomembnejše informacije o pohodu (izhodišče, cilj, dolžina, trajanje, zahtevnost, orientacija) ter o dodatni turistični ponudbi.  Barvne fotografije in zmeljevidi, orisi poti.
Količina: kos
Cena: 29,95 EUR  za vas: 23,95 EUR
 
 
KAKO Z IGRO SPODBUJATI MISELNI RAZVOJ OTROKA
Ranko Rajović
 

Knjiga temelji na najnovejših izsledkih o delovanju možganov, predvsem na spoznanju, da je za razvoj intelektualnih sposobnosti poleg drugih dejavnikov odločilno število nevronskih povezav, ki se intenzivno formirajo v otrokovem zgodnjem otroštvu.

Pretirano gledanje televizije, igranje videoigric, pomanjkanje fizične aktivnosti in grafomotoričnih dejavnosti poškodujejo in zmanjšujejo možnosti za razvoj bioloških potencialov, ki jih otrok nosi v sebi. Zgodnje otroštvo je osnova za nadaljnji intelektualni razvoj otroka in avtor v knjigi predlaga številne vsakodnevne dejavnosti, ki stimulirajo otrokov mentalni razvoj pred vstopom v osnovno šolo.
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
Novi član
 
Ime:*
 
Priimek:*
 
Naslov / hišna številka:*
 
Poštna številka / kraj:*
 
Država:*
 
Datum rojstva:*
 
 
 
Davčna številka:*
 
Telefon:*
 
E-poštni naslov:*
 
Številka osebnega dokumenta:
 
Osebni dokument izdan pri:
 
 
Podatki o zaposlitvi
 
Poklic:
 
Ime podjetja (pri mladoletnikih in študentih podjetje staršev):
 
Naslov / hišna številka:
 
Poštna številka / Kraj:
 
Telefon v službi:
 
Komentar:
 

Naročeno boste prejeli v 8 dneh po prejemu naročila, člansko izkaznico pa v roku 14 dneh. Če izberete več kot za 50 EUR knjig, doplačate razliko, če izberete manj kot za 50 EUR knjig, Svet knjige ne izplača razlike.

                                                  
 

DA, želim postati član oz. dovoljujem, da moj otrok/varovanec postane član knjižnega kluba SVET KNJIGE pri Mladinski knjigi Založbi d. d., Slovenska 29, Ljubljana (v nadaljevanju: MKZ). Kot član lahko uveljavljam vse ugodnosti kluba. Sprejemam članske obveznosti oz. se zavezujem, da za članske obveznosti člana, ki sem ga vpisal v knjižni klub, odgovarjam kot solidarni porok. Članstvo sprejemam za najmanj dve leti. Soglašam, da me v okviru četrtletja obveščate o ponudbah po e-pošti, telefonu, SMS sporočilih in navadni pošti.

Pogodba o članstvu se sklene z izpolnitvijo in potrditvijo spletne pristopnice oz. naročilnice. MKZ člana naproša, da pred potrditvijo pristopnice/naročila pozorno preveri pravilnost vnesenih podatkov. V kolikor v pristopnice/naročilnico ne bodo vneseni vsi zahtevani podatki, bo sistem člana na to opozoril in član brez dopolnitve pristopnice/naročila ne bo mogel oddati. Dokazila o pristopu oz. posameznem naročilu člana so skupaj s članskimi pravili in splošnimi pogoji poslovanja shranjena v Službi oskrbe kupcev MKZ in so članu dostopna na podlagi njegove zahteve.

Članstvo se avtomatično podaljšuje, vendar je izpis iz kluba možen kadarkoli po preteku dveh let od včlanitve. Po oddaji izstopne izjave v pisni obliki se bo članstvo zaključilo konec naslednjega četrtletja. Novi poslovno sposoben član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok poslovno nesposobnega člana lahko v štirinajstih dneh po podpisu pristopne izjave odstopi od pogodbe o članstvu v knjižnem klubu Svet knjige. V ta namen lahko član neobvezno uporabo pisni obrazec, ki ga je potrebno poslati po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov svet-knjige@mkz.si ali po faksu na št. 01 425-0185.

Ugodnost ob vpisu pripada članu le v primeru rednega izpolnjevanja vseh članskih obveznosti in da ne pride do izstopa iz knjižnega kluba pred potekom dveletnega roka. V nasprotnem primeru MKZ za izbrani popust, uveljavljen ob vpisu, izstavi račun, ki ga je potrebno poravnati v 8 dneh po prejetju. V primeru odstopa od pogodbe v roku, se lahko član oz. v primeru, da je le ta brez poslovne sposobnosti njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok odloči, ali bo vrnil ob vpisu kupljeni artikel proti vračilu kupnine ali ga bo obdržal in doplačal razliko do polne maloprodajne cene. Nepoškodovani artikel se lahko vrne na naslov PS Logistika d.o.o., Oddelek Knjiga, Brnčičeva 45, 1213 Ljubljana, s pripisom »Za Svet knjige«, za že plačano kupnino pa MKZ vrne denar. V primeru odločitve, da se obdrži ob vpisu kupljeni artikel, ali če je vrnjeni artikel poškodovan, MKZ izstavi račun za doplačilo razlike do polne maloprodajne cene.

V primeru, da član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok ne izpolni obveznosti obveščanja knjižnega kluba o vseh spremembah, ki lahko vplivajo na pogodbeno razmerje med strankama, član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok dovoljuje, da MKZ podatke pridobi pri pristojnih upravljavcih podatkov. Pogodbeni stranki bosta morebitne spore reševali sporazumno, če pa to ne bo mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Član bo vsako četrtletje do roka nakupa, to je do 21. 2., 21. 5., 21. 8. in 5.11., iz klubskega programa izbral najmanj eno knjigo, CD-ploščo, DVD, igro ali igračo. Članske obveznosti se izpolnjujejo v klubskih centrih ali z naročili na daljavo. V slednjem primeru MKZ naročeno pošlje po pošti v 8 dneh po prejemu naročila. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok plača naročeno v enkratnem znesku po povzetju. Stroške pošiljanja in poštnine si delita MKZ in član oz. njegov zakoniti zastopnik. Soudeležba pri poštnini je nominalno zapisana v aktualnem katalogu knjižnega kluba. Stroške plačilnega prometa, ki so objavljeni v aktualnem katalogu, poravna član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok. V primeru plačila s plačilno kartico kupec prejme pošiljko po pošti, brez dodatnih stroškov plačilnega prometa. Če do roka nakupa ne bo nič izbrano, član soglaša z nakupom knjige četrtletja. V tem primeru MKZ članu v 30 dneh po poteku roka nakupa izstavi račun, ki ga je treba poravnati v 8 dneh po prejetju. Po plačilu računa v roku 8 dni MKZ pošlje članu oz. njegovemu zakonitemu zastopniku/solidarnemu poroku knjigo četrtletja.

MKZ odgovarja za stvarne napake prodanega blaga skladno z veljavno zakonodajo. Reklamacije in pritožbe sprejemamo na telefonske številke, ki so objavljene v aktualnem katalogu, po e-pošti na naslov svet-knjige@mkz.si ter pisno na naslov Mladinska knjiga Založba d.d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Reklamacije bomo rešili v najkrajšem možnem času. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in predstavniku MKZ omogočiti, da stvar pregleda. MKZ ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga član lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Član lahko odstopi od posameznega naročila, sklenjenega na daljavo ali izven poslovnih prostorov MKZ, v 14 dneh od dneva, ko pridobi dejansko posest nad blagom ali jo pridobi namesto njega tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi član. Član mora MKZ v zgoraj navedenem roku obvestiti o odstopu od naročila, za kar lahko neobvezno uporabi pisni obrazec, ki ga je potrebno poslati po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov svet-knjige@mkz.si ali po faksu na št. 01 425-0185. Če član odstopi od posameznega naročila, je dolžan prejeto blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini s priporočeno pošiljko vrniti v 14 dneh od dneva, ko je MKZ obvestil o odstopu, na naslov PS Logistika d.o.o., Oddelek Knjiga, Brnčičeva 45, 1213 Ljubljana, s pripisom »Za Svet knjige«. Vrnitev blaga v roku za odstop od posameznega naročila se šteje za sporočilo o odstopu od posameznega naročila. V primeru pravočasnega odstopa od posameznega naročila in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške člana oz. zakonitega zastopnika/solidarnega poroka bo MKZ v roku 14 dni od prejetja odstopne izjave članu vrnila vsa prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec. MKZ lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenih knjig oziroma blaga ali dokler član ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Pravice do odstopa od naročila ni pri nakupu zapečatenih avdio- in videoposnetkov ter računalniškega programa, če je bil odprt varnostni pečat. Član oz. zakoniti zastopnik/solidarni porok člana potrjuje, da je seznanjen s članskimi pravili in splošnimi pogoji poslovanja in da je bil nanje izrecno opozorjen, ter dovoljuje, da Mladinska knjiga Založba d. d., Mladinska knjiga Trgovina d. o. o., in Cankarjeva založba – Založništvo d. o. o., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, dostave, neposrednega trženja, proučevanja njegovih nakupnih navad in posledično ciljanega trženja v eni ali v vseh družbah vzpostavijo, vodijo, vzdržujejo in upravljajo evidenco z njegovimi osebnimi podatki in osebnimi podatki člana neomejeno časovno obdobje oziroma do preklica njegovega soglasja. Navedene družbe lahko za te namene posredujejo podatke druga drugi. Družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok lahko kadar koli zahteva, da določena družba v roku 15 dni trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposred¬nega trženja ali proučevanje njegovih nakupnih navad in posledično ciljanega trženja ter ga o tem v nadaljnjih petih dneh pisno obvesti na svoje stroške. V primeru, da član nima poslovne sposobnosti in solidarni porok ni zakoniti zastopnik člana, solidarni porok s podpisom potrjuje, da je od zakonitega zastopnika člana prejel dovoljenje za včlanitev člana in uporabo njegovih osebnih podatkov.

Mladinska knjiga Založba d. d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana, je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod matično številko 5049130, davčna številka SI61753181. Osnovni kapital znaša 5.141.149,22 EUR. Veljavni elektronski naslov družbe: info@mladinska.com.
Splošne pogoje si lahko natisnete na povezavi Pogoji


OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE O ČLANSTVU

Pravica do odstopa

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo oziroma zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da brez navedbe razlogov v 14 koledarskih dneh od sklenitve pogodbe o članstvu v Svetu knjige odstopi od pogodbe. Obvestilo o odstopu od pogodbe lahko potrošnik pošlje na elektronski naslov SVET-knjige@mkz.si oziroma na naslov Mladinska knjiga Založba d.d., Služba oskrbe kupcev, Slovenska 29, 1000 Ljubljana, ali po faksu 01 425-0185. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi spodnji obrazec. Obvestilo o uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe se šteje za pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka.
 

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE
 

Ime in priimek potrošnika _______________________

Naslov potrošnika ____________________________

Telefonska številka ali e-mail ___________________________________

Številka in datum pristopnice _______________________________________

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe o članstvu v knjižnem klubu Svet knjige.

Opombe: __________________________________________________________________________________________________________

datum in podpis potrošnika: _________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE DO ODSTOPA OD POSAMEZNEGA NAROČILA

Pravica do odstopa

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo oziroma zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da brez navedbe razlogov v 14 koledarskih dneh, oziroma v primeru prodaje na obroke v 15 koledarskih dneh, odstopi od pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 oziroma 15 dneh od dneva, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom ali jo pridobi namesto njega tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Edini strošek, ki bremeni potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Obvestilo o odstopu od pogodbe oziroma o nameravanem vračilu blaga lahko potrošnik pošlje na elektronski naslov SVET-knjige@mkz.si oziroma na naslov Mladinska knjiga Založba d.d., Služba oskrbe kupcev, Slovenska 29, 1000 Ljubljana, ali po faksu 01 425-0185. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi spodnji obrazec. Obvestilo o uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe se šteje za pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka.

 

Učinki odstopa od pogodbe

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo Mladinska knjiga Založba d.d. najkasneje v 14 dneh od dneva prejetja odstopne izjave vrnila vsa prejeta plačila. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik, ki je dolžan vrniti blago najkasneje v 14 dneh od dneva, na katerega je Mladinsko knjigo Založbo d.d. obvestil o odstopu od pogodbe, pri čemer lahko Mladinska knjiga založba d.d. vračilo že prejetih plačil zadrži do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

 

OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE

Ime in priimek potrošnika _______________________

Naslov potrošnika ____________________________

Telefonska številka ali e-mail ___________________________________

Številka in datum računa/naročilnice _______________________________________

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naslednje izdelke (navedite naziv izdelka ter količino):___________________________________________________________________________

 

Kupnina naj se vrne z bančnim nakazilom na TRR št. SI56 _______________________, ki je odprt pri _______________________________________________.

Opombe: _____________________________________________________________

 

datum in podpis potrošnika: _________________________________________________________

Obrazec si lahko natisnete na povezavi Obrazec

 
Strinjam se s splošnimi pogoji:*