E-pristopnica

 
DA, SPREJMEM KNJIGE V VREDNOSTI 50 EUR IN ZANJE PLAČAM LE 1 EUR!
 

Kako?

 

  • Izberem za 50 EUR knjig s spodnjega seznama,
  • plačam le 1 EUR po povzetju (stroški pošiljanja so 3,98 €),
  • izpolnim on-line pristopnico,
  • uživam ob branju.
                                                  
 
Naročam knjige v vrednosti 50 EUR - plačam le 1 EUR!
 
 
DOBRA KUHA
 
Ta izjemni priročnik je vse kar potrebujete, da bo v vaši kuhinji mamljivo dišalo po okusnih jedeh z vsega sveta:

• 1000 preizkušenih receptov za vsak dan
• 100 nazornih kuharskih tehnik
• namigi, kaj lahko pripravite vnaprej
• ideje za kombiniranje jedi
• domiselni nasveti, kako porabiti ostanke
• več kot 1000 fotografij gotovih jedi in tehnik
Količina: kos
Cena: 89,97 EUR  za vas: 71,95 EUR
 
 
ČLOVEK - VELIKA ILUSTRIRANA ENCIKLOPEDIJA
 
Kako raznoliki, pa vendar enaki smo si! Ne glede na veroizpoved, politično opredeljenost, barvno kože ali del sveta, v katerem živimo, nam kri po žilah poganja enako srce, čutimo in čustvujemo enako. Od naših živalskih prednikov nas ločita govorjeni in pisani jezik ter kultura in civilizacija, ki pomembno vplivata na podobo planeta, na katerem živimo.
Začelo se je pred 160.000 leti, ko se je pojavil prvi Homo sapiens, danes je svet manjši, informacijska tehnologija pa nam – tako kot ta knjiga – omogoča znanje in vpogled v življenje in delo ljudi v sedanjosti in preteklosti. Pa tudi v prihodnosti, ki nas še pričakuje! Prevedli Nada in Dušan Voglar, Milan Lovka, Mojca Vodušek, Katarina Rotar. Več kot 2500 barvnih fotografij in ilustracij, računalniške simulacije, preglednice, zemljevidi ...
Količina: kos
Cena: 113,70 EUR  za vas: 90,94 EUR
 
 
VELIKI ATLAS SLOVENIJE
 

Popoln vodnik, kakršnega pri nas še ni bilo!
Veliki atlas Slovenije je knjiga zemljevidov in podatkov, ki jo bo uporabljala vsa družina! Karte in zemljevide dopolnjujejo »naj« naravne in kulturne znamenitosti, podatki o številu in strukturi prebivalstva, opisi občin in krajev ... Atlas je namenjen učencem, dijakom in študentom, planincem in avtomobilistom, iskanju preverjenih podatkov, odkrivanju naravnih in kulturnih lepot. Prvič boste v njem našli tudi QR kode, ki omogočajo sodoben in hiter dostop do izbranih vsebin o Sloveniji.

Količina: kos
Cena: 129,90 EUR  za vas: 103,90 EUR
 
 
PLETENJE
 
Pletenine so spet modne in tudi pletenje se vrača.

Ta »biblija« o pletenju bo vodila začetnika od koraka do koraka, z veliko novimi zamislimi in koristnimi nasveti pa navdušila tudi mojstre. Ob več kot 250 tehnikah in več kot 120 različnih vzorcih prinaša še natančna navodila za več kot 40 raznovrstnih izdelkov – od oblačil do modnih dodatkov, igrač in pripomočkov za gospodinjstvo. Začetniki boste izvedeli vse o tem, kako držijo pletivo in snujejo, bolj izkušeni pa recimo, kako prepletate cvetlično intarzijo, norveški vzorec ali pletete gumbnice, notranje žepe, copatke za dojenčka ali igračke.

Tehnike so opisane s postopnimi navodili – od petlje do petlje –, in jasno prikazane z risbo in barvno fotografijo.
Količina: kos
Cena: 49,95 EUR  za vas: 39,95 EUR
 
 
KISLINSKO-BAZIČNO RAVNOVESJE
 
Z zakisanostjo telesa so povezane številne bolezni od osteoporoze do migrene, kronične utrujenosti in celo raka! Metoda dr. Eve-Marie Kraske, zdravnice splošne medicine in naravne medicine, pa predstavlja preproste spremembe in načine, s katerimi lahko razkisamo telo in vzdržujemo zdravo ravnotežje.V 8-dnevno kuro so vključeni: gibalne vaje in dihalne vaje, recepti, suha krtačenja za čiščenje kože, zdravilne maske, obkladki za trebuh in jetra, masaže in meditacije ... Barvne fotografije, preglednice, tabele.
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
DOM IN VRT
 
Poznate najbolj učinkovit in hkrati naraven način, da se znebite vlage v svojem domu? Veste, kako brez agresivnih preparatov pobeliti siveče perilo ali popraviti ropotajoče vodne cevi? Priročnik Dom in vrt vam bo odgovoril na vsa vprašanja, saj boste v njem našli preposte tehnike čiščenja in vzdrževanja vašega doma in vrta ter popravil, ki se jih lahko lotite sami! Privarčujte z uporabno receptov za domači pralni prašek in domače dezinfekcijsko sredstvo! Sledite neprecenljivim navodilom in tabelam, v katerih so nasveti in triki, s katerimi boste lahko odstranili tudi trdovratne madeže – veste, da lahko rdečo šminko odstranite s kerozinom, črnilo na bombažu pa kar z navadnim mlekom? Priročni nasveti bodo koristili tako vaši denarnici kot okolju, zato se posvetujte s pravim strokovnjakom – s priročnikom Dom in vrt! – Prevedla Minka Ožek. Tabele, preglednice, recepti ...
Količina: kos
Cena: 39,96 EUR  za vas: 31,95 EUR
 
 
OBREZOVANJE RASTLIN
 

Navodila za oblikovanje več kot 200 okrasnih in sadnih drevnin, zelnatih trajnic in posodovk

Vse o razlogih za obrezovanje, o botaničnih osnovah, tehnikah, osnovnih pravilih in pravem času obrezovanja, priboru in rezih. Uresničite svoje želje po lepo oblikovanih rastlinah in se poučite o vsem, kar rastline potrebujejo za zdravo rast. V dodatku koledar opravil! – Prevedel Milan Lovka. Skice in barvne fotografije.

Količina: kos
Cena: 24,94 EUR  za vas: 19,95 EUR
 
 
PRIHRANIMO Z JAMIEJEM
Jamie Oliver
 
Kako lahko to storite, pa je ob paleti novih, navdušujočih receptov za raznovrstne jedi, ki so jih navdihnile kuhinje z vsega sveta, natančno popisal Jamie v svoji najnovejši kuharici. Primerna je za vsako gospodinjstvo, ne glede na to, ali ste par, družina, cimri v študentu ali živite sami. Prinaša 120 receptov za vse vrste obrokov in bogatih okusov, tako za vegetarijance kot ljubitelje mesa. Vsi recepti so preprosti, preizkušeni in predvsem finančno ugodni.
Količina: kos
Cena: 34,96 EUR  za vas: 27,95 EUR
 
 
PEČAT STVARJENJA
Elizabeth Gilbert
 
Alma Whittaker je glavna junakinja skoraj epske pripovedi o botaničnem raziskovanju v 19. stoletju, o hrepenenju po prijateljstvu, znanju in ljubezenski izpolnitvi. Rodi se sredi hladne philadelfijske zime leta 1800 v eni izmed najbogatejših družin na Zahodu Amrike. Njen oče, ki je obogatel z uvozom in izvozom eksotičnih rastlin, ji poleg brezskrbnega otroštva podari še svojo ljubezen do rastlin, njena mati je prepričana, da je temelj odličnosti dobra splošna izobrazba ... Alma, na žalost, podeduje očetov videz, zato postanejo mahovi ena njenih največjih ljubezni, ki jo iz rastlinjakov v znamenitih vrtovih Kew Gardensa zvabijo na oddaljeni, prvobitni in dehteči Tahiti ... – Prevedla Vesna Velkovrh Bukilica. 
Količina: kos
Cena: 34,96 EUR  za vas: 27,95 EUR
 
 
NORA NA FANTA
Helena Fielding
 
Štiri leta po Markovi smrti začne Bridget pri 51. letih odkrivati popolnoma nova kulturna in spolna prostranstva. Še vedno se hihita in tehta: vdova z dvema otrokoma, ki s cigaret Silk Cut presedla na nikotinske žvečilne gumije, se spopade s tviterjem, online zmenkarijami in botoksom ... – Prevedla  Maja Novak.
Količina: kos
Cena: 32,96 EUR  za vas: 26,35 EUR
 
 
ZAPELJATI VIŠAVSKO DEKLE
Maya Banks
 
Alaric McCabe se je pripravljen poročiti z Rionno McDonald in s tem svojemu in njenemu klanu zagotoviti premoč nad osovraženim Cameronom. Na poti k McDonaldovim Alarica napadejo in zagotove smrti ga rešijo le zdravilsko znanje, srčnost in vztrajnost prelestne gorjanke Keeley. Med zdravljenjem v samotni koči preskoči iskra, Alarick in Keeley pa se znajdeta v strašnem precepu med dolžnostjo in dano besedo ter prepovedano ljubeznijo, ki kar plameni od strasti ... – Prevedla Kaja Bucik Vavpetič.
Količina: kos
Cena: 29,95 EUR  za vas: 23,95 EUR
 
 
NI JE VEČ
Gillian Flynn
 

Psihološki triler, ki je obsedel svet
Nickova žena Amy skrivnostno izgine prav na dan njune pete obletnice poroke. Policija sumi Nicka, njeni prijatelji zatrjujejo, da se ga je bala, a da je tudi ona imela svoje skrivnosti. Nick policiji preda svoj računalnik, skrivnostni klici na njegov mobilni telefon pa ga spravljajo ob živce ... Nikakor mu ne gre v glavo, kaj bi se sploh lahko zgodilo z njegovo prelepo, perfekcionistično ženo, ki ga, zdaj ko je brezposelen, še vedno vzdržuje z denarjem iz svojega skrbniškega fonda, ki sta ji ga zagotovila njena premožna starša ...

Količina: kos
Cena: 34,96 EUR  za vas: 27,95 EUR
 
 
ŠEST LET
Harlan Coben
 
Šest let je minilo, odkar se je Natalie, velika in edina ljubezen Jacka Fisherja, univerzitetnega profesorja, poročila z drugim. Šest let notranjih nemirov in »žalovanja« za izgubljeno ljubeznijo. In šest let obremenjujočega razmišljanja o njenem življenju z možem Toddom. A ko po naključju naleti na Toddovo osmrtnico, si ne more kaj, da ne bi šel na njegov pogreb. Tam prestreže bežen pogled ovdovele Toddove žene, ki si ga je želel doživeti celih šest let. Toda ta žena v pogrebnem sprevodu ni Natalie!
Količina: kos
Cena: 32,96 EUR  za vas: 26,35 EUR
 
 
OSNOVE RISANJA
 

Od začetnika do umetnika

Z željo po ustvarjanju in z vajo se vsak lahko nauči risati! Knjiga Osnove risanja vas preprosto in nazorno uvaja v različne slikarske žanre – v tihožitje, rastline, krajinarstvo, živalske in človeπke like, portretiranje ... Ob osvajanju tako kompozije kot različnih risarskih tehnik in slogov boste tudi vi korak za korakom postali pravi mojster! – Prevedel Žiga Učakar. Reprodukcije črno-belih risb.

Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
DOJENČKOV ALBUM
 
V albumu boste ohranili nepozabne trenutke in dogodke v spomin vašemu otroku. Njegov razvoj spremljajte od rojstva in knjigo obogatite s pomembnejšimi zapiski in fotografijami. Album bo postal neprecenljiva pripoved o prvem letu življenja vašega otroka.
Količina: kos
Cena: 19,95 EUR  za vas: 15,95 EUR
 
 
4 VREDNOTE, KI JIH DASTE OTROKU ZA VSE ŽIVLJENJE
Jasper Juul
 
Štiri vrednote – enakovrednost, celovitost, pristnost in odgovornost – avtor opisuje in razčlenjuje  s pomočjo težav, ki so mu jih v pismih opisali starši, npr.: kako 12-letnega pastorka pritegniti v družinsko življenje, kako se spopasti z otrokom, ki krade in laže, kako najstnika prepričati, da bo sodeloval pri gospodinjskih opravilih ... Juulovi odgovori so spodbuda za razmislek o ravnanju in vrednotah, ki bi jih odrasli radi dali otrokom za vse življenje.
Količina: kos
Cena: 24,99 EUR  za vas: 19,95 EUR
 
 
Novi član
 
Ime:*
 
Priimek:*
 
Naslov / hišna številka:*
 
Poštna številka / kraj:*
 
Država:*
 
Datum rojstva:*
 
 
 
Davčna številka:*
 
Telefon:*
 
E-poštni naslov:*
 
Številka osebnega dokumenta:
 
Osebni dokument izdan pri:
 
 
Podatki o zaposlitvi
 
Poklic:
 
Ime podjetja (pri mladoletnikih in študentih podjetje staršev):
 
Naslov / hišna številka:
 
Poštna številka / Kraj:
 
Telefon v službi:
 
Komentar:
 

Naročeno boste prejeli v 8 dneh po prejemu naročila, člansko izkaznico pa v roku 14 dneh. Če izberete več kot za 50 EUR knjig, doplačate razliko, če izberete manj kot za 50 EUR knjig, Svet knjige ne izplača razlike.

                                                  
 
DA, želim postati član/ica oz. da moj otrok/varovanec postane član/ica knjižnega kluba Svet knjige pri Mladinski knjigi Založbi d.d., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. S svojim podpisom potrjujem, da sprejemam članska pravila in sem seznanjen s splošnimi pogoji.

DA, želim postati član oz. dovoljujem, da moj otrok/varovanec postane član knjižnega kluba SVET  KNJIGE pri Mladinski knjigi Založbi d. d., Slovenska 29, Ljubljana (v nadaljevanju: MKZ). Član lahko uveljavlja vse ugodnosti kluba. Sprejemam članske obveznosti oz. se zavezujem, da za članske obveznosti člana, ki sem ga vpisal v knjižni klub, odgovarjam kot solidarni porok. Članstvo sprejemam za najmanj dve leti.
 
Član bo vsako četrtletje do roka nakupa, to je do 21. 2., 21. 5., 21. 8. in 5.11., iz klubskega programa izbral najmanj eno knjigo, CD-ploščo, DVD, igro ali igračo. Članske obveznosti se izpolnjujejo v klubskih centrih ali z naročili na daljavo. V slednjem primeru MKZ naročeno pošlje po pošti v 8 dneh po prejemu naročila. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok plača naročeno v enkratnem znesku po povzetju. Stroške pošiljanja in poštnine si delita MKZ in član oz. njegov zakoniti zastopnik. Soudeležba pri poštnini je nominalno zapisana v aktualnem katalogu knjižnega kluba. Stroške plačilnega prometa poravna član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok.

Soglašam, da me v okviru četrtletja obveščate o ponudbah p o e-pošti, telefonu, SMS sporočilih in navadni  pošti.
Če  do roka nakupa ne bo nič izbrano, soglašam z nakupom knjige četrtletja. V tem primeru MKZ članu v 30 dneh po poteku roka izstavi račun, ki ga je treba poravnati v 8 dneh po prejetju. Po plačilu računa v roku 8 dni MKZ pošlje članu oz. njegovemu zakonitemu zastopniku/solidarnemu poroku knjigo četrtletja.

MKZ odgovarja za stvarne napake prodanega blaga skladno z veljavno zakonodajo. Reklamacije sprejemamo na telefonske številke, ki so objavljene v aktualnem katalogu, po e-pošti na naslov svet-knjige@mkz.si ter pisno na naslov Mladinska knjiga Založba d .d., Svet knjige, Slovenska 29,1000 Ljubljana. Reklamacije bomo rešili v najkrajšem možnem času. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in predstavniku MKZ omogočiti, da stvar pregleda. Rok za odstop od posameznega naročila je 15 dni po prejemu pošiljke.
MKZ je potrebno obvestiti, o odstopu od naročila, in prejeto blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini s priporočeno pošiljko vrniti v 14 dneh po sporočilu na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Svet knjige, Brnčičeva 45, 1213 Ljubljana. Vrnitev blaga v roku za odstop od posameznega naročila se šteje za sporočilo o odstopu od posameznega naročila. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške člana oz. zakonitega zastopnika/solidarnega poroka bo MKZ v roku 14 dni vrnila vsa prejeta plačila na osebni račun.  Pravice do odstopa od pogodbe ni pri nakupu avdio- in videoposnetkov ter računalniškega programa, če je bil odprt varnostni pečat.

Ugodnost ob vpisu pripada članu le v primeru rednega izpolnjevanja vseh članskih obveznosti in da ne pride do izstopa iz knjižnega kluba pred potekom dveletnega roka. V nasprotnem primeru MKZ za izbrani popust, uveljavljen ob vpisu, izstavi račun, ki ga je potrebno poravnati v 8 dneh po prejetju. V primeru odstopa od pogodbe v roku, se lahko član oz. v primeru, da je le ta brez poslovne sposobnosti njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok odloči, ali bo vrnil ob vpisu kupljeni artikel proti vračilu kupnine ali ga bo obdržal in doplačal razliko do polne maloprodajne cene. Nepoškodovani artikel se lahko vrne na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Brnčičeva 45, 1213 Ljubljana , za že plačano kupnino pa MKZ vrne denar. V primeru odločitve, da se obdrži ob vpisu kupljeni artikel ali če je vrnjeni artikel poškodovan, MKZ izstavi račun za doplačilo razlike do polne maloprodajne cene.

Članstvo se avtomatično podaljšuje, vendar je izpis iz kluba možen kadarkoli po preteku dveh let članstva. Po oddaji izstopne izjave v pisni obliki se bo članstvo zaključilo konec naslednjega četrtletja. Novi poslovno sposoben član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok poslovno nesposobnega člana lahko v štirinajstih dneh po podpisu pristopne izjave odstopi od pogodbe o članstvu v knjižnem klubu Svet knjige. Pisno odstopno izjavo  je potrebno poslati po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d d., Svet knjige, Slovenska 29, 1000 Ljubljana.

V primeru, da član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok ne izpolni obveznosti obveščanja knjižnega kluba o vseh spremembah, ki lahko vplivajo na pogodbeno razmerje med strankama, član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok dovoljuje, da MKZ podatke pridobi pri pristojnih upravljavcih podatkov. Pogodbeni stranki bosta morebitne spore reševali sporazumno, če pa to ne bo mogoče, je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.  

Član oz. zakoniti zastopnik/solidarni porok s podpisom potrjuje, da je seznanjen s prodajno-plačilnimi (splošnimi) pogoji poslovanja in da je bil nanje izrecno opozorjen, ter dovoljuje, da Mladinska knjiga Založba d. d., Mladinska knjiga Trgovina d. o. o., in Cankarjeva založba – Založništvo d. o. o., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in za namen neposrednega trženja vzpostavijo, vodijo, vzdržujejo in upravljajo evidenco z njegovimi osebnimi podatki in osebnimi podatki člana neomejeno časovno obdobje. Navedene družbe lahko posredujejo podatke druga drugi v uporabo. Družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Član oz. njegov zakoniti zastopnik/solidarni porok lahko kadar koli pisno zahteva, da navedene družbe v roku 15 dni trajno ali začasno prenehajo uporabljati osebne podatke za namen neposrednega trženja ter ga o tem v nadaljnjih petih dneh pisno obvestijo. Stroške v zvezi z zahtevo iz prejšnjega odstavka krije posamezna družba. V primeru, da član nima poslovne sposobnosti, solidarni porok s podpisom potrjuje, da je od zakonitega zastopnika člana prejel dovoljenje za včlanitev člana in uporabo osebnih podatkov člana.  

Mladinska knjiga Založba d. d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Davčna številka 61753181. Matična številka 5049130. TRR pri NLB, d. d., Ljubljana, št. 02922-0013116626. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani. Osnovni kapital 5.141.149,22 EUR.                
 
Strinjam se s splošnimi pogoji:*