0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Slovenska književnost / 

SODNI DNEVI

 
 
 
SODNI DNEVI
SODNI DNEVI
VASJA JAGER
Kataloška št.: 582635
Cena 24,99 EUR
Klubska cena: 19,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Napeta odvetniška kriminalka Petra Čeferina in Vasje Jagra Sodni dnevi

V Črni gori najdejo truplo premožnega Slovenca

Napeta kriminalka Sodni dnevi se začne v črnogorski Budvi, kjer najdejo razpadajoče truplo premožnega Slovenca Karla Marona. Vse okoliščine in dokazi kažejo na vpletenost mladega Tomija Klajna. Ta edinega zaveznika najde v kljubovalnem odvetniku Edvardu Meliku, ki se po ženini smrti zažene v primer, kot da v njem išče lastno odrešitev.

»Bojim se, Irena, da je tole precej večja zgodba, kot smo si doslej mislili,« reče Edvard Melik, odvetnik in glavni junak romana Sodni dnevi svoji vdani poslovni sekretarki. Njegova slutnja se kmalu potrdi. Na videz nezapleten umor se namreč razraste v sodno dramo s političnim pridihom, ki ima korenine v mračni preteklosti umorjenega in razburka mafijske naveze od Beograda do Münchna. Izkaže se, da bi lahko zatresla stolček marsikaterega vplivneža v tem delu Evrope.

Ena napeta kriminalka, dva odlična avtorja!

V romanu Sodni dnevi sta svoje moči združila Peter Čeferin in Vasja Jager. Prvi je znan odvetnik, ki se ukvarja pretežno s kazenskim pravom in pravom človekovih pravic, doslej pa je izdal tudi nekaj zbirk kratkih zgodb. Vasja Jager je priljubljen kolumnist in novinar. Uspelo mu je razkriti nekaj pomembnih zgodb o korupciji, delal je pri dnevniku Večer, zdaj pa piše za Mladino. Avtorskemu tandemu odvetnika in novinarja je z romanom Sodni dnevi uspelo napisati nadvse napeto kriminalko, ki bo navdušila vse ljubitelje tega žanra.

Preverite, kaj o kriminalnem romanu Sodni dnevi menita naš najuspešnejši pisec kriminalk in ugledni pravnik!

»Napeta in dobro izpisana zgodba, pri kateri se ne sprašujemo samo, kdo je storilec, pač pa glede na avtorja tudi – kaj pa, če je vse res?« - Tadej Golob, pisatelj in novinar, avtor kriminalnega romana Jezero

»Naj vas naslov ne zapelje: v rokah držite napeto kriminalno dramo o dvojnem maščevanju. Njen junak Edvard Melik se lahko primerja s Perryjem Masonom. Kaj primerja, presega ga!« - dr. Ciril Ribičič, slovenski pravnik, sodnik, politik, pisatelj
 


Dr. Peter Čeferin je odvetnik z najdaljšim poklicnim stažem v državi, doktor pravnih znanosti, mojster karateja, avtor številnih strokovnih tekstov in zadnje čase tudi leposlovnih del. Rodil se je 28. junija 1938 v Ljubljani. Tu je na Klasični gimnaziji leta 1956 maturiral, se še istega leta vpisal na Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je leta 1960 diplomiral, na isti fakulteti leta 1986 magistriral in 1988 doktoriral. Naslov njegove doktorske disertacije je Odvetnik, njegova neodvisnost nekoč in danes, posebej v Sloveniji.

Po diplomi je najprej delal kot novinar, pisal pa je tudi dramska besedila. V Mestnem gledališču ljubljanskem so tako v okviru literarnosatiričnega kabareta Smeh ni greh leta 1963 uprizorili njegovi satiri Srečka in Pridržanje do iztreznitve. Avtor je še danes velik ljubitelj gledaliških predstav in filma. Leta 2012 je nastopil tudi v gledališki predstavi Bertolta Brechta Odločitev v Mukdenu v režiji Matjaža Bergerja.

V letih pred osamosvojitvijo Slovenije je bil član Sveta za varstvo človekovih pravic, od 1985 do 1989 pa tudi podpredsednik Odvetniške zbornice Slovenije. Od 1991 do 1995 je bil član Državnega sveta Republike Slovenije.

Odvetniški poklic nepretrgoma opravlja od leta 1967, leta 1993 pa je s sinovoma Rokom in Aleksandrom ustanovil Odvetniško družbo Čeferin. Pri svojem delu se ukvarja pretežno s kazenskim in ustavnim pravom ter pravom človekovih pravic.

Je avtor številnih strokovnih člankov in razprav s področja odvetništva ter knjig: Neodvisnost odvetnika (Uradni list SR Slovenije, Ljubljana 1988), Odvetniška zbornica Slovenije – odlomki iz zgodovine (Odvetniška zbornica Slovenije, 2006), Moje odvetniško življenje (CZ, 2012), Valat, Moje zgodbe, Prepoznava in druge zgodbe, Odvetništvo na Slovenskem, Nespodobni odvetnik – biografija (Didakta, 2018).

Prelistajte knjigo

VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
150
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
21
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
25
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612318253
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...