0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
HUGO CABRET
HUGO CABRET
BRIAN SELZNICK
Kataloška št.: 494617
Cena 24,94 EUR
Klubska cena: 19,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Knjiga, ki se gleda kot film, in film, ki se bere kot knjiga.

V tej zares posebni knjigi, ki po svetu navdušuje tako mladino kot odrasle, je avtor Brian Selznick združil elemente romana, slikanice, stripa in filma v povsem svežo bralsko izkušnjo. Drzen in inovativen pristop krasi skoraj tristo izvirnih ilustracij.


Prelistajte knjigo:
Glavni junak Hugo je sirota, navijalec ur in tatič. Dolgo časa skrivnostno živi v zidovih živahne in prometne pariške železniške postaje, kjer lahko preživi le, če se skriva in ostaja neznan. A ko se njegov svet kakor kolesje prefinjenega mehanizma spoji s svetom čudaške deklice in zagrenjenega starca, ki na postaji prodaja igrače, so Hugojevo tajno življenje in skrivnosti ogrožene.

Nenavadna risba, dragocen zvezek, ukraden ključ, mehanski možak in skrito sporočilo pokojnega očeta spletejo pretanjeno in neodložljivo zgodbo o iskanju preteklosti in zgodovini filma.

Oglejte si kratko predstavitev knjige:


Knjiga Hugo Cabret je dobitnica prestižne ameriške nagrade za mladinsko književnost Caldecott medal 2008, ki jo podeljuje Združenje ameriških otroških knjižničarjev.

Za vse ljubitelje zgodb v slikah!

"Kaj je roman, je jasno vsakomur. Večina tudi ve, kaj je stripovski roman oziroma roman v slikah, saj smo v zadnjih letih nekaj prevedenih dobili tudi pri nas, od legendarnega Varovano območje Goražde, ki ga je napisal/narisal Joe Sacco, do izjemno obsežnega Odeje, katerega avtor je bil Craig Thompson. Z mnogokrat nagrajenim mladinskim delom Hugo Cabret, ki ga je zasnoval in izpeljal Brian Selznick, pa dobivamo posrečeno kombinacijo, mešanico romana in stripa, filmske iluzije in filmske fantazije. Zgodba nas popelje v Pariz v trideseta leta prejšnjega stoletja, ko se glavni junak, dvanajstletni Hugo Cabret, ki skrivoma živi na podstrehi železniške postaje, kjer ilegalno skrbi za ure na njej, hkrati pa ima na zalogi veliko skrivnost, na nenavaden način poveže s skrivnostnim prodajalcem igrač. Film, strip in besede že dolgo časa niso tako enotno dihali v isti zgodbi. Magično." - Samo Rugelj, Bukla

 

Brian Selznick o svoji mojstrovini Hugo Cabret:

O avtorju

Brian Selznick (1966) je ameriški pisatelj in ilustrator otroških knjig. Za knjigo Hugo Cabret je prejel prestižno ameriško nagrado za mladinsko književnost caldecott medal 2008, nagrado Ameriškega združenja knjižničarjev (ALA) za najboljšo mladinsko knjigo 2008, nagrado quill 2007 in priznanje New York Timesa za najboljšo ilustrirano knjigo leta 2007. Za ilustracije knjige Barbare Kerley Dinozavri Waterhousa Hawkinsa je bil leta 2002 uvrščen na Caldecottovo častno listo, prejel pa je še vrsto drugih nagrad.

O svojem navdihu za knjigo je Selznick dejal: »Pred nekaj leti sem prebral knjigo Gaby Wood Edisonov večer: čarobna zgodovina iskanja mehanskega življenja. Knjiga je pripovedovala resnično zgodbo o zbirki dovršenih mehanskih figur za navijanje (poznanih kot avtomati), ki so jih podarili nekemu pariškemu muzeju. Zbirko so shranili na vlažno podstrešje in čez nekaj časa so jo morali zavreči, saj avtomati niso več delovali. Zamislil sem si dečka, ki najde te polomljene in zarjavele naprave, in tako sta se rodila Hugo in njegova zgodba.«

Brian Selznick živi v Brooklynu in San Diegu.

ŠirinaŠirina
140 mm
 
VišinaVišina
209 mm
 
DebelinaDebelina
45 mm
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610107194
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...