0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
TO VSE SPREMENI
TO VSE SPREMENI
NAOMI KLEIN
ARTIKEL S POP. SAMO SPLET2 Zadnji izvod
Kataloška št.: 557652
Cena 37,96 EUR
Klubska cena: 9,99 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
To vse spremeni – kapitalizem proti podnebju je dobila odlične ocene kritikov in osvojila prestižno nagrado Pisateljskega sklada Hilary Weston za stvarno literaturo. Knjiga je takoj po izidu septembra 2014 postala uspešnica, isto leto se je uvrstila na seznam stotih pomembnih knjig revije New York Times.

Naomi Klein alarmantno opozarja na nevarnost podnebnih sprememb: če bomo še naprej dopuščali, da se emisije povečujejo iz leta v leto, bo velika mesta in starodavne kulture pogoltnilo morje in zelo verjetno je, da bodo naši otroci prisiljeni bežati pred srditimi ujmami in skrajnimi sušami … Mračno prihodnost lahko preprečimo le, če bomo spremenili prav vse!

“Obsežna, zapletena in prepričljiva analiza disfunkcionalnega simbiotičnega odnosa med prostotržnim kapitalizmom, industrijo fosilnih goriv ter segrevanjem ozračja, ki vzbuja skrbi in spodbuja k ukrepanju.”
- Booklist Review

»Kje bo vir politične volje v Sloveniji, ki bo zaprla termoelektrarne, preprečila fraktoriranje na prekmurskih poljih, omejila cestni promet in začela razvoj nizkoogljične družbe na ravni politik, ne deklaracij?«
- Dr. Luka Omladič


Naomi Klein (1970), kanadska raziskovalna novinarka, pisateljica in aktivistka, je stalna sodelavka revij Harper’s, Rolling Stone, The Nation in The Guardian. Že njena prva knjiga No logo je postala mednarodna uspešnica. Doktrina šoka, ki je izšla leta 2007, je bila prevedena v 30 jezikov in bila natisnjena v več kot milijon izvodih. Naomi Klein je leta 2004 za poročanje iz Iraka prejela nagrado Jamesa Aronsona za novinarstvo o družbeni pravičnosti, leta 2014 je dobila nagrado zveze International Studies za izjemne dosežke na področju sodelovanja med aktivisti in znanstveniki, leta 2015 pa nagrado Izzy za izjemne dosežke na področju neodvisnega novinarstva in medijev. Ima častni doktorat iz civilnega prava, ki ji ga je podelila univerza King’s College v Novi Škotski.  

Prelistajte knjigo
 
 
       
StraniStrani
668
 
ŠirinaŠirina
165
 
VišinaVišina
247
 
DebelinaDebelina
48
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610137603
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...