0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Slovenska književnost / 

SLOLVENSKI KLASIKI 1

 
 
 
SLOLVENSKI KLASIKI 1
SLOLVENSKI KLASIKI 1
BOŠTJAN GORENC
Kataloška št.: 561225
Cena 16,95 EUR
Klubska cena: 13,55 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Slovenski klasiki na fejsu, tvitu in emailu

Boštjan Gorenc - Pižama je v svoji knjigi omrežil 50 literarnih klasikov in njihovih del –prizanesel ni niti Prešernu niti Muci copatarici – in jih (spletno) interpretiral času primerno. Zdaj boste končno izvedeli, kdo lajka Uršiko Zalo na Facebooku, kakšen mail je s CSD-ja dobila požrešna vrabčevka, ki je »vse proso za sineka sama pozobala« in kaj o zvezdniku in poslovnežu Martinu Krpanu pišejo tračarski časopisi. – Ilustriral Matej de Cecco; ilustracije iz Tri botre lisičice Ančka Gošnik Gorec.

»... In če ste ob prebiranju slovenske literarne klasike v šoli umirali od dolgčasa, boste zdaj crkavali od smeha. sLOLvenski klasiki 1 postavijo slovensko literaturo na splet in jo naredijo viralno.« Aljoša Harlamov, literarni zgodovinar 

Prelistajte knjigo:

   

Bernarda Žarn priporoča!

 
Boštjan Gorenc Pižama je iskrivo, duhovito in nabrito obudil od mrtvih slovenske literarne klasike, z njih spihal prah dolgočasja, jim iznad glav sklatil svetniške sije in jih prestavil v naš čas in prostor. Tako imajo svoje Facebook profile, twittajo, sms-ajo, mail-ajo, prodajajo v malih oglasih, sitnarijo in pametujejo po forumih, oglašujejo, rišejo stripe, pišejo novice v spletnih časopisih; skratka živijo in komunicirajo tako kot današnji najstniki.

Prešeren po Facebooku teži Uršiki Zali, Mojca Pokraculja oddaja svoj piskrček na airbnb oz. zracnipenzion.com, Cankarjeva mama Francka na prevozi.si oziroma furajmo.se išče prevoz po klancu.

SLOLvenski klasiki se mi zdijo resna grožnja vsem drugim šolskim predmetom, da slovenščina zasede prestol najljubšega in najzabavnejšega predmeta. Se vam to nikakor ne zdi mogoče? No, potem še niste prebrali in se smejali ob SLoLvenskih klasikih.
StraniStrani
176
 
ŠirinaŠirina
165
 
VišinaVišina
240
 
DebelinaDebelina
13
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
21
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612821050
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...