0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Priročniki za odrasle  /  Vrt, cvetje in narava / 

VRTNARIMO Z JERNEJO

 
 
 
VRTNARIMO Z JERNEJO
VRTNARIMO Z JERNEJO
JERNEJA JOŠAR
Kataloška št.: 568451
Cena 24,94 EUR
Klubska cena: 19,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Izvirne ideje in nasveti za vaš ekovrt!

Od januarja do decembra se boste lahko skozi vse leto »sprehodili« s strokovnjakinjo za slovenski vrt, Jernejo Jošar, in si prebrali, kako lahko vrtnarimo lahkotno in v skladu z naravo. Več kot 200 fotografij in izčrpni zapisi ter nasveti o ekološkem vrtnarjenju vam bodo pomagali pri načrtovanju in ureditvi zelenjavnega vrta, izboru semen, pripravi sadilnih mest in sadik ... V vrtnarkinem dnevniku so zapisani časi setev najpogostejših zelenjadnic, načini naravnega preprečevanja bolezni in zatiranja najpogostejših škodljivcev. Dodatno vrednost knjige predstavljajo izvirne ideje in priporočila za predelavo in shranjevanje najpogostejših zelenjadnic in sadja ter za piko na i še okusni recepti za ajdovo kašo s pečenim brstičnim ohrovtom, špagete z zimsko bučo in zeleno, praženo polento zelenjavo s tofujem ... – Barvne fotografije Jerneja Jošar, Alenka Klinar, Andrej Štiglec.

- Nazorne barvne fotografije
- Slikovni prikaz korak za korakom: presajanje, sajenje z zastiranjem, pobiranje semen, privezovanje, izkopavanje, izdelava visoke grede ...
- Izbrani recepti za ljubitelje zelenjave
- Splošni napotki: o suši in zalivanju, preganjanju škodljivcev, ohranjanju zdravih rastlin v različnih vremenskih razmerah - tudi po toči!

Drage članice in spoštovani člani Sveta knjige!

Slovenci smo vrtičkarska dežela. Na podeželju je ni hiše, kjer ne bi stal tudi lepo urejen zelenjavni vrt, ograček, gartelj, flančnik, pa še kako drugače poimenovan v narečju. Tudi v mestih obhišni zelenjavni vrtovi skoraj v ničemer ne zaostajajo od podeželskih, morda le v velikosti. In kar je najlepše, zelenjavni vrt si lahko dandanes brez večjih težav najamejo tudi ljudje, ki živijo v blokih. Vrtičkarstvo je v polnem razcvetu.

Če si tudi vi želite urediti svoj mali raj, v katerem boste pozabili na skrbi, se nadihali svežega zraka, naužili sončnih žarkov ter poleg tega pridelali svežo zelenjavo in nabrali šopek cvetja za v vazo, le pogumno. Ni meseca v letu, da ne bi mogli začeti na novo. Pa naj si bo to marec, april, ali šele julij ali september. V vsakem mesecu lahko sejemo in sadimo ogromno vrtnin. Res, da bo za nekatere setve tudi aprila že prepozno, predvsem za tiste, ki bolje uspevajo v vlažnem in manj vročem vremenu kot denimo redkvica ali grah. Ampak nič hudega, posejete jih lahko avgusta in septembra.

Gredice in tla lahko uredite kadarkoli, v vrtnarskem priročniku Vrtnarimo z Jernejo, pa boste našli vsa ostala opravila, ki se pritičejo določenega meseca. Pripravite se na nova vrtičkarska doživetja in berite. Že Cicero je dejal: »Če imate vrt in knjižnico, imate vse, kar potrebujete!« Jerneja Jošar
  
Prelistajte knjigo

          
StraniStrani
166
 
ŠirinaŠirina
205
 
VišinaVišina
265
 
DebelinaDebelina
18
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610145226
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...