0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Priročniki za odrasle  /  Priročniki za starše / 

OTROŠKE BOLEZNI

 
 
 
OTROŠKE BOLEZNI
OTROŠKE BOLEZNI
NASE JöRG,NASE BEATE
Kataloška št.: 571414
Cena 29,95 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Poškodbe in bolezni so prav toliko del otroštva kot učenje hoje in govora. In tudi ko otroci zrastejo v mladostnike, jih ni nič manj. K sreči pa lahko starši storimo marsikaj, da se otrok kmalu spet počuti bolje. V tem priročniku so zbrane aktualne informacije o vseh pogostih boleznih, za katerimi zbolevajo dojenčki, otroci in mladostniki, od običajnega prehlada do kroničnih bolezni in alergij. Pri njihovem prepoznavanju vam bodov pomoč preglednice in slike.

Kaj muči otroka? Kaj lahko naredite? Kdaj je treba k zdravniku? Kako bo ukrepal?

To so pomembna vprašanja in odgovore nanje boste našli pri opisih posameznih bolezni, ki so razvrščene po telesnih sistemih. Nepogrešljivo poglavje o ukrepanju v nujnih primerih vam bo v pomoč, če bo otroku treba nemudoma pomagati in ga pripraviti na nujno zdravniško oskrbo. Za blažje in obvladljive težave pa so navedena številna preverjena zdravila iz domače lekarne, od zeliščnih čajev do povitkov in kopeli.

Poglavja v knjigi:

- Kako se otroci ozdravijo in ostanejo zdravi
- Organski sistemi in bolezni
- Prva pomoč

BRONHITIS IN TRAHEITIS
Bolniku zagotovimo zadostno zračno vlago, s kapljicami za nos zmanjšamo nabreklo sluznico, čaji in sirupi spodbujajo izločanje sluzi in s tem ozdravljenje.

BOLEČINE V UŠESU
Vedno je potrebo obiskati zdravnika, pomagajo pa toplota in, če otroku ta prija, obsevanje z rdečo svetlobo. Na prizadeto uho položimo čebulno vrečico.

ŠKRLATINKA
Za škrlatinko bo zdravnik praviloma predpisal antibiotik, sami pa otroku pomagamo s hladnimi povitki za grlo in hladnimi napitki ter zniževanjem vročine

Prelistajte knjigo:

      
PrevajalecPrevajalec
UČAKAR,MADRIC
 
StraniStrani
304
 
VezavaVezava
POLTRDA
 
ŠirinaŠirina
173
 
VišinaVišina
263
 
DebelinaDebelina
21
 
ZbirkaZbirka
ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE
 
Stran v kataloguStran v katalogu
39
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610146148
 
Ne prezrite...