0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Priročniki za odrasle  /  Slovenija, moja dežela / 

SLAVKO AVSENIK

 
 
 
SLAVKO AVSENIK
SLAVKO AVSENIK
ALEKSI JERCOG
Kataloška št.: 572990
Cena 39,90 EUR
Klubska cena: 31,90 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Slavko Avsenik, eden najpopularnejših narodno-zabavnih glasbenikov, bo v slovenski glasbeni zgodovini zapisan s svojim ansamblom, ki je imel največ poslušalcev, kar jih je kdaj imel kakšen slovenski pevec, glasbenik ali ansambel. Slavko je z izjemnim glasbenim darom ustvaril nepozabne zvoke harmonij in ritmov, večina besedil Avsenikovih skladb pa je prežeta z duhom poetike ljudskega pesništva.

Knjigo je napisal zamejski poznavalec Avsenikove glasbe, glasbeni urednik, publicist in glasbenik Aleksi Jercog, ki je v vsebini prepletel osebna srečanja z družino, njihove pripovedi, spomine na druženje na koncertih z bogato življenjsko potjo Slavka ter ljudi, ki so bili z njim tesno povezani pri ustvarjanju in na odru. Pripoved dopolnjujejo dokumentarni viri in fotografije, reprodukcije Slavkovega sina, akademskega slikarja Martina, in besedila izbranih skladb.

V knjigi spoznamo bogato glasbeno zapuščino Ansambla bratov Avsenik, v kateri je združen Slavkov ljudski melos z zabavnoglasbenimi priredbami Vilka Ovsenika in ki v okviru ljudskih ritmov zveni živahno in raznoliko.

Prelistajte knjigo

   
ŠirinaŠirina
234
 
VišinaVišina
290
 
DebelinaDebelina
28
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610149781
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...