0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
KAKO KAJ DELUJE ZDAJ
KAKO KAJ DELUJE ZDAJ
DAVID MACAULAY
Kataloška št.: 573741
Cena 39,96 EUR
Klubska cena: 31,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Znanost v besedi in sliki za vsakogar

Katera so najnovejša odkritja, ki najbolj vplivajo na naša življenja, in kako se je vse začelo? Najnovejša prenovljena izdaja svetovne uspešnice Kako kaj deluje zdaj je zapolnjena z informacijami o notranjem delovanju vsega – od mlina na veter do brezžične povezave! Enkraten priročnik s humorno noto bralca vodi po osnovnih principih delovanja strojev in na primerih prikaže, kako pretekla odkritja gradijo jutrišnji svet, saj ta izdaja zajema vsa najnovejša odkritja od zaslona na dotik do 3D-tiskalnika. Vsak znanstveni pojav je razumljivo razložen in prikazan s pomočjo očarljivih in humornih avtorjevih ilustracij. Knjigo zaključujejo ilustrirani pregled pomembnih iznajdb, glosar tehničnih izrazov in obsežno kazalo. – Prevedel Samo Kuščer. Avtorjeve barvne ilustracije.

- KAKO delujejo naprave in stroji pokažejo nazorne risbe.

- ZAKAJ boste izvedeli v besedilu, ki predstavlja fizikalna načela in zakone znanosti.

Od pradavnine do ZDAJ!
Fizikalna načela, ki delujejo na klancu, so prisotna tudi pri plugu in številnih drugih strojih, zato so naprave, predstavljene v knjigi, zbrane po načelih delovanja in ne po uporabi!


Poglavja v knjigi

MEHANIKA GIBANJA: klanec, vzvod, kolo in os, zobniki in jermen, odmikači in ročice, škripec, navoj, vrtenje kolesa, vzmet, trenje in upor ...

IZKORIŠČANJE ELEMENTOV: plavanje, letenje, moč tlaka, izkoriščanje toplote, jedrska energija ...

VALOVANJE NA DELU: svetloba in slike, fotografija, tisk, zvok in glasba, telekomunikacije ...

ELEKTRIKA IN AVTOMATIZACIJA: elektrika, magnetizem, tipala in detektorji ...

DIGITALNI SVET: priprava in shranjevanje bitov, obdelovanje bitov, pošiljanj in uporaba bitov ...

HEVREKA! – IZUMI: od klanca in pluga do svetovnega spleta in robota

STROKOVNI IZRAZI: glosar osnovnih pojmov, od atoma do zvočnega valovanja


Knjigo Kako kaj deluje zdaj v branje in uporabo priporočata:

Komik in pisatelj, Boštjan Gorenc – Pižama: »Čista zmaga!«

Na prvi pogled se zdi, da je pričujoča ilustrirana enciklopedija znanja kot naročena za mlade radoznalke in radoznalce. Prismuknjeni mamuti odkrivajo svet znanosti in vedoželjnim umom na poljuden način predstavljajo delovanje naprav okoli nas.
A resnično bogastvo knjige se skriva drugje. Kako kaj deluje zdaj je namreč izvrsten pripomoček, da pred otroškimi brihtami dajemo vtis pametnih obvladonov tudi očetje, ki se nam znanje o mehaniki in fiziki konča pri razločevanju med navadnim in križnim izvijačem. Kako to mislite, da poznamo še imbus?

S pomočjo kosmatih oklašev se precej bolj samozavestno odzivam na otroška vprašanja o tem ali onem stroju, tako da zaradi daljših in podrobnejših odgovorov otrok nima časa zastavljati dodatnih vprašanj. Čista zmaga!"


Nana Kisel, urednica in mama šolarjev - Tudi za zaprisežene družboslovce!

"Ker sem edini ne-naravoslovno usmerjeni član naše družine, je bila Kako kaj deluje zdaj zame pravi blagoslov! Otroka sta zdaj v 3 . in 5. razredu osnovne šole, zato j ju je najprej pritegnila stripovska risba, šele nato besedilo, ki pa delovanje naprav razlaga na tako preprost način, da se ga sam težko domisliš – seveda, če nisi ravno strokovnjak ... Na primer, otroka že od nekdaj zanima, kaj je pod tekočimi stopnicami v veleblagovnicah in kako delujejo (zadeva je zelo preprosta, ko ti jo razložijo in narišejo), mene pa so pritegnili opisi osnov elektronike in vsega, kar se začne na e-! Ugotovila sem, da dvojiški sistem ni nikakršen bavbav in da se bo pomen računalniškega bita, opisanega s primerom oranžnih buč in ne-buč (1 in 0), vtisnil v spomin tudi zapriseženim družboslovcem! Zabavno, poučno ... in za vsako družino!"

Razumevanje znanosti še nikoli ni bilo tako preprosto!  

Prelistajte knjigo      

 
ŠirinaŠirina
225
 
VišinaVišina
287
 
DebelinaDebelina
23
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610146209
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...