0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Priročniki za odrasle  /  Vrt, cvetje in narava / 

VODNIK PO GOZDU

 
 
 
VODNIK PO GOZDU
VODNIK PO GOZDU
PETER WOHLLEBEN
Kataloška št.: 575985
Cena 22,98 EUR
Klubska cena: 18,35 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Vstopite v magični svet gozda z avtorjem uspešnice Skrivno življenje dreves

Vodnik, ki se prilega večjemu hlačnemu žepu. Vzemite ga s seboj v naravo in opazujte, kaj nam pripovedujejo drevesa, žužki, živali!
Od najmanjših žužkov do volkov in mogočnih večstoletnih dreves!

Bi radi izvedeli, kaj se dogaja pod gladko bukvino skorjo, koliko vrstam metuljev je vrba zatočišče, kaj pomeni, če v gozdu srečate gozdnega slinarja? Wohlleben vam bo s tem izvirnim vodnikom gozd približal na povsem drugačen način, saj ob 250 gozdnih živalih in rastlinah, gobah in lišajih, slikovito predstavlja tudi močno povezanost bitij v tem ekosistemu. Vse ima svoj pomen in svoje mesto v tem neznansko zapletenem sistemu, na katerega pa človek s svojimi dejavnostmi (večinoma) kvarno vpliva. Avtor kot aktivni okoljevarstvenik predlaga številne boljše prakse in drugačne rešitve, s tem vodnikom pa nas vabi k spoznavanju, odkrivanju in občudovanju narave. – Prevedla Maja Šukarov. Barvne fotografije.

- Le z volkovi, ki kot pravi varuhi mladih dreves odženejo požrešno jelenjad, imajo gozdovi možnost, da prerastejo v pragozd.

- Bela ali navadna jelka, po domače hoja, je zlahka kos suhemu poletju in odlična kandidatka za toplejšo prihodnost.

- Veliki rjavi rilčkar, strah in trepet vseh gojiteljev iglastih gozdov, žre mlado skorjo in napada mlade smreke, bore in duglazije.

- Navadna lisička raste pod katerim koli drevesom, če ji le ustreza kemijska sestava tal, ki pa jo uničuje sodobno gozdarstvo s težkimi stroji ...

- Navadni napihnjenec je izjema med lišaji, saj pogumno vztraja tudi tam, kjer so izpušni plini in druga nesnaga že dodobra onesnažili zrak.

- Navadni jagodnjak ima le enega pravega potomca: to so mesečne jagode, vse druge izvirajo iz divjih čilskih in ameriških vrst.

Prelistajte knjigoVeč o knjigi>>>

StraniStrani
262
 
ŠirinaŠirina
110
 
VišinaVišina
190
 
DebelinaDebelina
12
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
46
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610150688
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...