0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Slovarji, priročniki za šolo  /  Leksikoni, atlasi, enciklopedije / 

20.STOLETJE V SLIKI IN BESEDI

 
 
 
20.STOLETJE V SLIKI IN BESEDI
20.STOLETJE V SLIKI IN BESEDI
Kataloška št.: 577015
Cena 39,90 EUR
Klubska cena: 31,90 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Prelomno stoletje v eni knjigi!

Stoletje, v katerem se je človeštvo s tal dvignilo v nebo in začelo načrtovati popotovanja v vesolje, je stoletje penicilina, glasbe in filma, silovitega razvoja medicine in znanosti nasploh. Številni izumi na področju kmetijstva, prometa in telekomunikacij ter v gospodarstvu so lajšali vsakdanjik ljudi. Hkrati pa je to tudi stoletje, v katerem sta dve svetovni in številne “manjše” vojne terjali milijone žrtev – na bojiščih in med civilnim prebivalstvom. Do sedaj najbolje dokumentirano stoletje v zgodovini homo sapiensa, je napovedalo prihodnost, ki jo že živimo ...

Slikovit in podatkovno bogat vodnik z besedo in časovnimi trakovi beleži ključne dogodke od leta 1900 pa vse do 2011. Časovne preglednice, kot so npr: stoletje poletov, avtomobilov, filma, tehnologije ... prikazujejo razvoj posameznega izuma po desetletjih. Grozotam vojn so sledila obdobja miru, sožitja in sodelovanja ter rast množične globalne kulture. Ob koncu 20. stoletja je lahko vedno več ljudi upalo na širitev politične in osebne svobode, povečanje gospodarskih priložnosti in ohranitev svetovnega miru. Koliko smo se kot človeštvo naučili, bo pokazalo 21. stoletje ... – Prevedla Mojca Vodušek. Barvne in črno-bele foto-grafije, preglednice, časovni trakovi.

- Bogato slikovno in dokumentarno gradivo, številni zemljevidi in grafični prikazi.
- Pregledni povzetki ključnih dogodkov in pomembnega dogajanja na časovnem traku omogočajo pregled nad njihovo sočasnostjo.
- Fotografije osebnosti, naravnih katastrof, bitk, odkritij, izumov in umetniških del, ki so izražali družbene, kulturne in gospodarske spremembe v 20. stoletju.

V znamenju 20. stoletja

VOJNE
Prva in druga svetovna vojna, revolucija av Rusiji, prevrati po svetu, hladna vojna, vojna v Bosni, vesoljska tekma, udari terorizma,genocidi, krizna žarišča, boji za neodvisnost po vsem svetu ...

BOJ ZA SVOBODO
Od boja za volilno pravico žensk, zloma newyorške borze, protestnih gibanj do padca berlinskega zidu in konca partheida.

UMETNOST
Umetnost postaja globalnp gibanje. Odkrili so Tutankamonovo grobnico. Razvila se je raznolika množična kultura: nova moda, glasba, ples.Rockenrol, Beatli, The Rolling Stones obnorijo svet.

NARAVNE NESREČE
Španska gripa je zahtevala 100 milijonov žrtev, jedrski bombi na Japonskem več kot 200.000 ljudi, v Černobilu je prišlo do najhujše jedrske nesreče, kar jih je videl svet. IZUMI Leta 1903 je človek prvič poletel,izumili so penicilin in cepiva, l. 1969 smo poleteli na Lunoo, digitalna tehnika in genski inženiring sta med mnogimi znanilci 3. tisočletja.

Prelistajte knjigo

StraniStrani
320
 
ŠirinaŠirina
235
 
VišinaVišina
282
 
DebelinaDebelina
22
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610150312
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...