0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Priročniki za odrasle  /  Osebna rast / 

NAJLEPŠE PRAVLJICE-DA SE BOLJE SPOZNAMO

 
 
 
NAJLEPŠE PRAVLJICE-DA SE BOLJE SPOZNAMO
NAJLEPŠE PRAVLJICE-DA SE BOLJE SPOZNAMO
JORGE BUCAY
Kataloška št.: 581827
Cena 22,98 EUR
Klubska cena: 18,35 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
S pravljicami spoznajte sebe 
Klasične pravljice že več rodov spremljajo več milijonov deklic in dečkov po vsem svetu. Toda tudi ko odrastemo, pravi Jorge Bucay, pionir na področju zdravljenja z zgodbami, pravljice ohranjajo zmožnost, da nam pomagajo zdraviti izkušnje, misli in čustva. Povežejo nas z bolj čustvenim svetom simbolnega jezika, ki preskoči razum in nas popelje naravnost v skrite resnice človekovega srca.

»Sloviti stavek, s katerim se začenjajo pravljice, Nekoč pred davnimi časi, me spominja na neki drug znameniti izrek: Abrakadabra. Kakor to vidim sam, nam oba, vsak po svoje, omogočata vstop v čarobni univerzum – univerzum čustev, ki so najdragocenejša in najkoristnejša orodja na poti, da postanemo boljše in zrelejše osebnosti.« - Jorge Bucay


Pustite se presenetiti novim interpretacijam pravljic našega otroštva 
Jorge Bucay vsako poglavje knjige Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo posveti eni od znanih pravljic: Grdi raček, Pepelka, Leteči slonček, Rdeča kapica, Eros in psiha, Piskač iz Hamelina, Trnuljčica, Zgodba o Adamu in Evi.

Po kratkem uvodu, ki predstavi kontekst, njen izvor in avtorje, pravljico zapiše. Na kratko predstavi njeno sporočilo oziroma nauk ter zgled, ki ga tradicionalno pripisujejo pravljici. Sledi nova bolj ali manj drzna, a vselej izvirna interpretacija, ki pravljico osvetli z novega zornega kota. Poskrbi za vrsto trenutkov, ko si rečemo »Aha!«, se čudimo prezrtim globinami in nemara izvirno pravljico preberemo še enkrat.

»Ta del se v vsakem poglavju imenuje Druga vrata in se tako jasno navezuje na moje prizadevanje, da se mi pridružite in v čarobnost pravljice vstopite od drugod.« - Jorge Bucay


Ste vedeli, da so lahko pravljice zdraviteljice duše? 
Pepelka nas uči, da za nekoga postanemo dragoceni že s tem, kar smo in kar prinašamo. Leteči slonček nas opominja, da moramo, če želimo leteti, sprejeti tudi zavrnjene vidike lastne osebnosti. Grdi raček nam pokaže, da lahko vedno, v vsakršnih razmerah in okoliščinah, najdemo življenjski smisel. Rdeča kapica ponuja pomembna sporočila o starševstvu, razvoju talentov in postavljanju meja … Jorge Bucay nas v knjigi Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo vodi skozi temeljna vprašanja, s katerimi se prej ali slej sreča vsak. Odgovor pa nam osvetli z zdravilnimi interpretacijami, ki čarobno ozdravijo dušo in odpirajo duha.

Za ekskluzivnim uvodom, napisanim posebej za slovensko izdajo! 
Jorge Bucay ni priljubljen le v tujini, temveč se je globoko zasidral tudi v srca Slovencev. Doslej je bilo pri nas prodanih 57.000 izvodov njegovih knjig, k priljubljenosti pa je precej pripomogel tudi obisk v Sloveniji leta 2012. Na obisk v Slovenijo ponovno prihaja tudi letos, posebej za slovensko izdajo knjige Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo pa je napisal tudi uvod.


Iz uvoda
»Težko z besedami izrazim, kakšno veselje me navdaja, ko sedam k pisanju uvoda za slovensko izdajo svoje knjige Najlepše pravljice, da bi se bolje spoznali. In ta občutek ne izvira samo iz počaščenosti, da svoje besede vidim v vašem jeziku, temveč tudi in predvsem iz ponosa ob védenju, da bodo moja razmišljanja (včasih bistroumna, včasih nekoliko manj) prispela v tako oddaljene roke, kot so roke mojih slovenskih prijateljev in bralcev. Namen je tudi tokrat, kot pač zmeraj, postaviti nekakšen znak, ki vam bo pomagal, da se ne izgubite v najbolj dokončnem in konstruktivnem srečanju z najboljšim oziroma najboljšo sabo.«
StraniStrani
263
 
VezavaVezava
Integralna
 
ŠirinaŠirina
145
 
VišinaVišina
205
 
DebelinaDebelina
20
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610153160
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...