0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
VRANJA ŠESTERICA
VRANJA ŠESTERICA
LEIGH BARDUGO
Kataloška št.: 582411
Cena 37,99 EUR
Klubska cena: 30,35 EUR
Izdelek je razprodan in ne bo več na zalogi.
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Novi fantazijski romani ─ svetovne uspešnice
Priljubljena ameriška pisateljica Leigh Bardugo se je kmalu po izidu romana Vranja šesterica, umeščenega v fantazijski svet Griševskega vsemirja, znašla na vrhu lestvic najbolj prodajanih knjig New York Timesa. Ta jo je uvrstil tudi na seznam pomembnih knjig leta 2015. Z brezkompromisno akcijsko poslastico o šestih nevarnih izobčencih in eni nemogoči nalogi je bliskovito osvojila ljubitelje fantazijske književnosti po vsem svetu.

Za vse ljubitelje fantazije G. R. R. Martina, Ursule K. Le Guin … Leigh Bardugo je ustvarila v svojih romanih fantazijsko svetovje Griševsko vsemirje, ki se umešča med pripovedni svet Čarovnika iz Zemljemorja mojstrice fantazije Ursule K. Le Guin in Igro prestolov prvaka fantazijske pripovedi Georga R. R. Martina. Navdušila je širok krog bralcev, mladino in odrasle.

Bliskovit prodor in uspeh avtorice doma in v tujini
Po vsem svetu so prodali že več kot 3 milijone izvodov romanov o Griševskem vsemirju (več kot 2,5 milijona samo v angleškem jeziku): od trilogije Senca in kost (Shadow and Bone Trilogy) prek duologije Vranja šesterica (Six of Crows) do romanov Jezik trnov (Language of Thorns) in Kralja brazgotin (King of Scars). Romani so bili prevedeni v več kot 38 jezikov po vsem svetu, izdali so jih v več kot 40 državah. Trilogija Senca in kost je bila prevedena v 27 jezikov.
Vseh šest knjig o Griševskem vsemirju je postalo uspešnica New York Timesa, uvrstile pa so se tudi na lestvice uspešnic TCM, Spiegel in Livre Hebdo.

Spoznajte svet Griševskega vsemirja
Junaki romana Vranja šesterica so kriminalci, med katerimi se ob nalogi, na katero se odpravijo, spletejo trdna prijateljstva. Griševsko vesolje se zdi kot Srednji vek, v katerem prevladuje temačno vzdušje, njegova svetla točka pa so močne vezi, ki spletajo med junaki. Vsi so stari okoli osemnajst let in vsak od njih ima svojo magično sposobnost. Griševsko vesolje je domišljijski svet, ki je zanimiv sam na sebi, zelo vznemirljiva pa je tudi njegova vzporednica z resničnim svetom.

Doživite akcijsko poslastico tudi v TV-serijah!
Netflix (spletna platforma za TV-filme in serije) je uradno potrdil, da bodo po romanu Senca in kost (iz trilogije Griševje) in romanu Vranja šesterica (prva knjiga iz istoimenske duologije) posneli serijo osmih epizod. Druga knjiga o Griševskem vsemirju POKVARJENO KRALJESTVO bo izšla oktobra 2019.

Leigh Bardugo
Priljubljena ameriška pisateljica Leigh Bardugo se je kmalu po izidu romana Vranja šesterica znašla na vrhu lestvic najbolj prodajanih knjig časopisa New York Times. Ta jo je uvrstil tudi na seznam pomembnih knjig leta 2015.

Rodila se je v Jeruzalemu in odraščala v Južni Kaliforniji. Diplomirala je na Univerzi Yale. Delala je v oglaševanju in novinarstvu, izkušnje pa si je nabirala tudi z delom v maski in posebnih efektih. Živi v Los Angelesu, kjer se ukvarja s pisanjem in poje v bandu.

Leigh Bardugo je ustvarila svet Griševskega vsemirja. Vanj je umeščen tudi roman Vranja šesterica. Po vsem svetu je prodanih več kot tri milijone izvodov njenih romanov: od trilogije Shadow and Bone Trilogy, prek duologije Vranja šesterica, Jezik trnov (Language of Thorns) in Kralja brazgotin (King of Scars)—in prihaja jih še več. Piše tudi fantazijske kratke zgodbe.   

Prelistajte knjigo

 
PrevajalecPrevajalec
ANDREJ HITI OŽINGER
 
StraniStrani
472
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
149
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
35
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
26
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610153665
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...