0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Zbirka Moderni klasiki / 

EKSKLUZIVA

 
 
 
EKSKLUZIVA
EKSKLUZIVA
EVELYN WAUGH
Kataloška št.: 586610
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Ko revnega mladega podeželana uredniki zamenjajo za razvpitega pisca in ga pošljejo kot dopisnika v fiktivno afriško državo, iz katere naj bi poročal o »obetavni vojnici«, se tam zaplete v verigo bizarnih dogodivščin. Izjemna satira, ki si je z neprizanesljivim humorjem navdušila širok krog bralcev.

Leta 1938 objavljeni roman (v izvirniku naslovljen Scoop) je satira o novinarstvu. Waugh je roman pisal deloma iz osebnih izkušenj, ki jih je popisal v knjigi Waugh in Abyssinia (1936), na resničnih osebah pa so zasnovani tudi lik časopisnega magnata in vrsta drugih oseb, v katerih danes zlahka prepoznavamo naše sodobnike. Waugh, mojster satire, upodablja dogajanje z neprizanesljivim humorjem, kar je romanu prineslo širok bralni odziv in ga uvrstilo na številne lestvice najboljših knjig našega časa.

Evelyn Waugh (1903–1966) velja za enega osrednjih angleških avtorjev 20. stoletja. V slovenščino sta prevedena romana Vnovič v Bridesheadu in Prgišče prahu.


***

Mediji o knjigi:

»Ekskluziva angleškega pisca Evelyna Waugha, čigar deli Vnovič v Bridesheadu in Prgišče prahu smo že imeli možnost brati, je satira o novinarstvu.« - Maja Šučur, Dnevnik

»… v likih, zasnovanih na resničnih osebah, pa danes zlahka prepoznamo naše sodobnike.« - Nedelo

»Roman Ekskluziva zaznamujejo ironični monologi in duhoviti dialogi, s katerimi pisatelj Evelyn Waugh prikaže vso čustveno paleto novinarskega poklica, ki v negotovih vojnih razmerah zavzame nove razsežnosti. Ob tem opozarja, kako spolzka in zmanipulirana je lahko resnica, ko gre za obračun velikih političnih sil in željo po vzdrževanju monopola na področju medijev.« - Miša Gams, Radio Slovenija, 3. program
PrevajalecPrevajalec
DUŠANKA ZABUKOVEC
 
StraniStrani
237
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
158
 
VišinaVišina
248
 
DebelinaDebelina
20
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612824099
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...