0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Izbrana prevodna proza / 

TESTAMENTI

 
 
 
TESTAMENTI
TESTAMENTI
MARGARET ATWOOD
Novost
Kataloška št.: 586859
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Kanadska pisateljica Margaret Atwood je leta 1985 napisala zgodbo o Gileadu, fanatični republiki v nedoločljivi prihodnosti, kjer vladata šovinizem in diktatura. Zdaj je pred vami težko pričakovano novo poglavje te ne tako oddaljene prihodnosti. Deklina zgodba se nadaljuje.

Deklina zgodba je postala klasika, njene dekle simbol upora proti kratenju človekovih pravic. Štirideset let pozneje pa se zdi, da je razčlovečena šovinistično fundamentalistična prihodnost bližje, kot smo mislili.

Margaret Atwood (1939), uveljavljena kanadska pisateljica, pesnica in esejistka, je napisala vrsto romanov, med drugim Preročišče, Na površje, Slepi morilec, Zadnji človek in seveda Deklino zgodbo iz leta 1985, ki je že prej veljala za njeno najbolj odmevno delo, po uspehu televizijske serije pa je doživela pravi bralski preporod po vsem svetu. Zato je bilo njeno nadaljevanje ena najtežje pričakovanih knjig.


***

Mediji o knjigi:

»Še pred izidom so bili Testamenti nominirani za britansko literarno nagrado booker. Prestižno nagrado je nato Margaret Atwood zanje tudi prejela, si jo je pa delila z britansko pisateljico Bernardine Evaristo, ki je bila nagrajena za knjigo Girl, Woman, Other.« - STA

»Gre za teokratsko diktaturo, ki korenini v puritanstvu 17. stoletja in je nadomestila ameriško liberalno demokracijo.« - Primorski dnevnik 

Prelistajte knjigo

  
PrevajalecPrevajalec
UROŠ KALČIČ
 
StraniStrani
486
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
37
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610156277
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...