0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Izbrana prevodna proza / 

OSVOBOJENA

 
 
 
OSVOBOJENA
OSVOBOJENA
TARA WESTOVER
NovostZvestoba
Kataloška št.: 589382
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Za vašo zvestobo še ugodnejše cene:
za 1. leto zvestobe22,45 €
za 10. leto zvestobe20,95 €
za 20. leto zvestobe19,45 €
za 40. leto zvestobe16,45 €
za 30. leto zvestobe17,95 €
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Tara je odrasla v posebni ameriški družini: oče avtoritativen, karizmatičen verski gorečnež, mama tiha, sposobna ženska z zdravilskim darom in Tara kot najmlajša od sedmih otrok, ki so se vsi rodili doma, niso hodili v šolo in dolgo niso imeli niti rojstnih listov. Živeli so na hribovski kmetiji in delali na očetovem odpadu, prepuščeni njegovi svojeglavosti in nezaupanju do družbe. Toda z Indijanske princese, divje gore, pod katero je odraščala, je Taro vabil drugačen svet, ki ni živel po verskih dogmah njenega očeta: svet, v katerem se ljudje niso pripravljali na konec sveta, ampak so se družili, hodili v knjižnice, gledališče ... in v šolo. Na lastno pest in z neverjetno zagrizenostjo je naredila sprejemni izpit in s 17 leti prestopila prag univerze. In spoznala, zakaj lahko izobrazbo enačimo s svobodo.

Kot 30-letna doktorica zgodovine z britanskega Cambridgea je napisala spomine na odraščanje, ki bralcu jemljejo sapo. Postali so velika svetovna uspešnica in se uvrstili med knjige leta 2018. V izkušnji izolacije, ki se je zarezala v naša življenja, je njihovo sporočilo še jasnejše: kako neprecenljiva je svoboda znanja, gibanja, dela, mišljenja in izražanja lastnega mnenja.

»Še boljša, kot ste slišali. Neverjetna in resnično navdihujoča zgodba.« - Bill Gates

»Njen glas me je docela prevzel, njena energija in odločnost navdihnili. Izjemna življenjska pot, opisana na izjemen način.« - Nicholas Sparks 

Prelistajte knjigo

      
PrevajalecPrevajalec
DANICA KRIŽMAN
 
StraniStrani
439
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
150
 
VišinaVišina
209
 
DebelinaDebelina
33
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
29
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610159063
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...