Ali veste, da v Grčiji grško solato imenujejo kmečka solata? Da juho jedo le pozimi? Da črne kave ne imenujejo turška, ampak grška? Zanimivosti iz kuharice Okusimo Grčijo so prijeten dodatek izbranim receptom. Med več kot 100 recepti so juhe in glavne jedi, prigrizki in sladice. Oglejte si, kako pripraviti slastne kozice v omaki, slavni giros s piščancem, zavito porovo pito, avtorici ljubo špinačno pito, tradicionalni tzatziki ter številne zelenjavne jedi in solate, ki bodo teknile predvsem v poletni vročini. V kuharici so seveda tudi jedi iz ovčjega in kozjega mesa, rib in morskih sadežev. Med kulinaričnimi recepti boste našli še recept za izdelavo naravnega mila iz olivnega olja! Uživajte v kuhanju in hrani! – Barvne fotografije.
»V veliko veselje mi bo, če vas bom navdušila za grško kuhinjo, saj je zelo okusna in zdrava, priprava jedi
pa ni zapletena in se je z lahkoto loti tudi začetnik. Želim vam veliko zadovoljstva in kulinaričnih užitkov ob kuhanju in okušanju.« Marjana Fras
Poglavja v knjigi:
• Predjedi
• Juhe
• Solate
• Pite
• Zelenjavne jedi
• Mesne jedi
• Ribe in morski sadeži
• Sladice
Zanimivosti iz Grčije: Kolednice in grško novo leto, Pustni karneval, Velika noč, Krvni spor, Od krsta do poroke, Oljka in olivno olje
Prelistajte knjigo