0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
NARAVA ZDRAVI
NARAVA ZDRAVI
MELANIE WENZEL
Kataloška št.: 59622
Cena 27,99 EUR
Klubska cena: 22,35 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Odlike in koristi zeli, ki jih potrjuje tudi znanost

Najboljši recepti iz naravne lekarne za zdravje vse družine!Vse bolj se zavedamo, da nam ni treba vedno poseči po tabletah, če nas praska v žrelu, tišči v glavi ali črviči v trebuhu. Telesu in duši raje naklonimo nežno zdravilno moč blagodejnih rastlin. V tem priročniku boste našli več kot 60 preprostih receptov, včasih iz prav presenetljivih naravnih sestavin, ki si jih zlahka kupimo ali naberemo.

Omilile ali odpravile bodo najpogostejše zdravstvene težave: od čaja proti krčem, mazila za smrkave noske, limoninih obkladkov za boleče grlo do tinktur za boljše razpoloženje in pripravkov za blaženje bolečin v mišicah.

Vse rastline v receptih so tudi podrobno predstavljene in opremljene s podatki o možnostih uporabe ter znanstvenih dognanjih o njihovi učinkovitosti. Zaupajmo zdravilni moči narave!  

MELANIE WENZEL, rojena leta 1969 v Trieru, je po poklicu delovna terapevtka in na začetku svoje poklicne poti je dolgo delala v bolnišnici. Že kot otrok pa je ob babici zeliščarici spoznavala zdravilne rastline in si na tem področju nabrala veliko znanja in izkušenj. Leta 2001 se je specializirala za klasično homeo­patijo in odprla samostojno zdravilsko prakso. Napisala je že več priročnikov in v Nemčiji je znana strokovnjakinja za naravne zdravilske metode, saj svoje znanje ter nasvete deli tudi v televizijskih oddajah. S hčerkama in možem živi v Kölnu.

- 68 receptov iz narave, za 10 področij uporabe
- Natančni besedilni opisi oz. recepti za pripravo, s sestavinami, navedenimi v gramih in mililitrih!
- Prikazi priprave - korak za korakom - v sliki in z besedo

Eno- in dvostranske predstavitve zelišč, sadja in zelenjave z zdravilnimi učinkovinami. Ob izvoru in videzu so opisani deli, ki jih uporabljamo, in njihova zdravilnost. Navedeni so tudi recepti v knjigi, v katerih so uporabljeni. Dodana so opozorila ter znanstvena in pravna podlaga za uvrščanje zeli v farmakološko kategorijo.

Gabez, divja vijolica, ognjič se po zdravilnosti zlahka kosajo z marsikaterim famacevtskim pripravkom; prav zato pa je treba pri uporabi – tudi najblažjih – zdravilnih zeli upoštevati navodila!

POGLAVJA V KNJIGI

OBLIKE UPORABE: čaj, tinktura, zdravilni kis, parna inhalacija, obkladki, kopel, aromaterpija, olja, mazila ...

SPECIALIZIRANA LEKARNA
za najmlajše, ob kašlju, nahodu in hripavosti, za mir v duši, za boljše razpoloženje, za ženke in za moške, za generacijo 50+ ...

Za recepte, zbrane v tem priročniku, ne potrebujete ne medicinskega predznanja ne profesionalne opreme. Kuhinjski pripomočki bodo povsem zadoščali. Sestavine dobite v vsaki bolje založeni trgovini z zdravo hrano,
v lekarni, na tržnici ali bližnjem travniku. Pomagajo čaji in inhalacije, kopeli in obkladki pa tudi aromaterapija, ki z intenzivnimi vonji izboljša telesno in duševno počutje, spodbudi sproščanje hormonov, pripomore k vedrejšemu razpoloženju, prežene strah in izboljša spanec.

Prelistajte knjigo

PrevajalecPrevajalec
ALEŠ UČAKAR
 
StraniStrani
240
 
VezavaVezava
Broširana z zavihki
 
ŠirinaŠirina
173
 
VišinaVišina
235
 
DebelinaDebelina
18
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610161066
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...