0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
ZGODOVINA GOLEGA OTOKA
ZGODOVINA GOLEGA OTOKA
MARTIN PREVIŠIĆ
Kataloška št.: 59636
Cena 39,99 EUR
Klubska cena: 31,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Zgodovina Golega otoka je celovit in večplasten prikaz življenja v taborišču na Golem otoku med letoma 1949 in 1956, ko so bili tam zaprti politični zaporniki, povezani z informbirojem. To je eno najtemnejših in najbolj zamolčanih poglavij bivše republike Jugoslavije. Skozi taborišče je šlo okoli 13.000 zapornikov.

Knjiga temelji na arhivskih virih in literaturi pa tudi številnih pogovorih avtorja s preživelimi taboriščniki (tudi s slovenskim partizanom in zapornikom Radovanom Hrastom). Martin Previšić z neverjetno močjo pripovedovanja, rahločutnostjo do vsakega pričevalca in velikim poznavanjem znanstveno natančno in poglobljeno predstavi strašljivo golootoško obdobje, eno najbolj kontroverznih epizod v naši skupni zgodovini 20. stoletja.

Pretresljiva in nepristranska interpretacija travmatične jugoslovanske komunistične preteklosti in zgodovine: nasilja nad lastnimi ljudmi.

Martin Previšić (Zagreb, 1984) je docent na Katedri za hrvaško zgodovino Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Zagrebu. Področji njegovih raziskav sta zgodovina socialistične Jugoslavije in Hrvaške od leta 1945 ter zgodovina komunizma. Je avtor vrste znanstvenih besedil ter sodelavec pri dokumentarnih filmih in razstavah.

Prelistajte knjigo

     
PrevajalecPrevajalec
ANDREJ SKUBIC E.
 
StraniStrani
622
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
168
 
VišinaVišina
248
 
DebelinaDebelina
45
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
33
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610160960
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...