0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Akcija žepnice / 

SKRIVNOSTNA SMRT V STYLESU

 
 
 
SKRIVNOSTNA SMRT V STYLESU
SKRIVNOSTNA SMRT V STYLESU
AGATHA CHRISTIE
Kataloška št.: 59790
Cena 13,99 EUR
Klubska cena: 11,15 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Ob 100. obletnici kriminalk Agathe Christie v slovenskem prevodu dobivamo njen prvenec, ki ga je začela pisati, ko je med prvo svetovno vojno delala kot prostovoljka v bolnišnični lekarni. Poznavanje strupov jo je napeljalo k temu, da je za metodo umora izbrala prav zastrupitev. To je tudi prvi roman, v katerem nastopa slavni belgijski detektiv Hercule Poirot.

Stotnik Hastings se iz prve svetovne vojne ranjen vrne v domačo Anglijo in sprejme povabilo prijatelja Johna Cavendisha, naj ga obišče v Stylesu. Tam spozna Johnovo mačeho, gospo Inglethorp, njenega novega moža Alfreda ter kopico družinskih članov in osebja. Podeželska idila se za Hastingsa hitro konča, kajti gospo Inglethorp nekdo zastrupi. Osumljencev ne primanjkuje in kmalu se izkaže, da vsak od njih nekaj skriva. Vendar nihče ne preslepi sijajnega Hercula Poirota, ki spretno vijuga med napačnimi sledmi in naposled razvozla zločin. Lik Hercula Poirota so navdihnili belgijski begunci, ki so se med vojno naselili v pisateljičinem domačem Torquayju.

***

Mediji o knjigi:

»Agata Christie je v reševanje skrivnostnega umora v Stylesu na angleškem podeželju vpletla upokojenega belgijskega detektiva Hercula Poirota, ki je z leti postal eden najbolj znanih literarnih detektivov na svetu.« - Zdenko Matoz, Delo

Prelistajte knjigo

 
PrevajalecPrevajalec
KATARINA JERIN
 
StraniStrani
248
 
VezavaVezava
Broširana
 
ŠirinaŠirina
125
 
VišinaVišina
185
 
DebelinaDebelina
16
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
10
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610162636
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...