Info
Oddelki
0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Slovenska književnost / 

NAGOVORI TIŠINE

 
 
 
NAGOVORI TIŠINE
NAGOVORI TIŠINE
MANCA KOŠIR
Kataloška št.: 60115
Cena 34,99 EUR
Klubska cena: 27,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
V sedmi knjigi pisem Manca Košir in njeni rahločutni dopisovalci razmišljajo o tem, kako nas lahko bogati tišina in kaj vse se skriva pod njeno površino …

Dopisovanje o tišini in njeni vsebini
Tokratno knjigo epistol Mance Košir je navdihnila ljubezen do tišine. Kajti Manca dobro ve, da je »tišina naše zdravilo, da je tišina naša hrana, da je tišina naše resnično zavetje.« K dialogu je povabila raznovrstne ustvarjalce, vse po vrsti zaljubljence v tišino, in kot ugotavlja v korespondenci z njimi, jih druži tudi posebno občutenje časa, močno zaznavanje narave in ljubezen do poezije.

Mnogotera sporočila knjige Nagovori tišine
V civilizaciji, ki je naravnana na hrup in ropotanje, nam Nagovori tišine govorijo o svetovih, ki jih lahko prepoznamo in doživimo le v tišini. Navdih za knjigo je bil verz mističnega pesnika Dejana Kosa: »Tišina izreka dar, ki jo je izrekel«. Ali kot v enem od svojih pisem zapiše Dušan Šarotar: »Bi rekel, da je tišina tisto, od koder prihajamo in kamor se počasi vračamo. Tišina je temelj, na katerega je položen svet.«

Manca Košir – neutrudna dopisovalka
Znana novinarka, publicistka in angažirana intelektualka je avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov in 16 knjig. V okviru leposlovja so pisma njena najpogostejša zvrst. Zbirke pisem, ki so izšle doslej: Ženska pisma, Moški: ženska. Pisma, soavtor D. Jovanovič, Moška pisma, Drugačna razmerja, Darovi minevanja in Človeška ljubezen.

Tokratni dopisovalci
Manca Košir si je za knjigo Nagovori tišine dopisovala s slikarko Joni Zakonjšek, pesnikom in pisateljem Dušanom Šarotarjem, arhitektom, filozofom in teologom Robertom Dolinarjem, arhitektom in premišljevalcem Iro Zorkom, režiserjem Tomijem Janežičem ter umetnostno zgodovinarko in prevajalko Vesno Velkovrh Bukilico.

»Njihova pisma so dragulji na verižici mojega spomina, v katerega so udarila močan pečat. Leto dni so bila moja duhovna hrana, ki me je bogatila in zaradi katere sem danes drugačna, kot sem bila pred to knjigo«, pravi Manca Košir, hvaležna za vsako pismo posebej.

Prelistajte knjigo

 
StraniStrani
392
 
VezavaVezava
Integralna z zavihki
 
ŠirinaŠirina
147
 
VišinaVišina
205
 
DebelinaDebelina
27
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610163848
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...