0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
ANTON KOROŠEC
ANTON KOROŠEC
ANDREJ RAHTEN
Kataloška št.: 60173
Cena 44,99 EUR
Klubska cena: 35,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Ni vsak politik državnik!

Knjiga prof. dr. Andreja Rahtena ponuja vpogled v razgibano politično kariero in zanimivo življenje Antona Korošca v obdobju med obema vojnama, ko so vedno bolj naraščala nesoglasja v novi, skupni državi. Avtor razkriva Koroščeve ključne značajske lastnosti, ki so botrovale političnim uspehom, in podžiga bralčevo radovednost z manj znanimi podatki, kot sta njegova ljubezen do ribičije, ki jo je imel priložnost izživeti v času konfinacije na Hvaru, in politikov talent za smučanje, ki mu je na Črnem vrhu prinesel pokal. Dokumentarne, črno-bele, barvne in sepia fotografije.

Dr. Andrej Rahten je znanstveni svetnik in redni profesor, avtor številnih monografij, med drugim Prestolonaslednikova smrt. V knjigi Anton Korošec je združil kar 25 let svojega raziskovalnega dela v različnih arhivih, od slovenskih do avstrijskih in hrvaških institucij.

Knjiga o Antonu Korošcu je predvsem pripoved o enem izmed vodilnih likov slovenske politike, ki se je v prevratnih časih uspel uveljaviti tudi na beograjski politični sceni. Kot eden ključnih politikov svojega časa je imel velik vpliv na dogajanje v celotni državi.

Prelistajte knjigo

StraniStrani
608
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
168
 
VišinaVišina
248
 
DebelinaDebelina
35
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612825355