Info
Oddelki
0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Ljubezenski romani / 

CESARICA: ROMAN O PRILJUBLJENI CESARICI SISI

 
 
 
CESARICA: ROMAN O PRILJUBLJENI CESARICI SISI
CESARICA: ROMAN O PRILJUBLJENI CESARICI SISI
GIGI GRIFFIS
Novost
Kataloška št.: 60477
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Piše se leto 1853 in radoživa 15-letna bavarska princesa Elizabeta, ki ji ljubkovalno pravijo Sisi, spozna avstrijskega cesarja Franca Jožefa. Za oba je bila to ljubezen na prvi pogled in zaroki naj bi čez leto dni sledila blesteča poroka. Sisijina sreča je sprva popolna ...

Roman o priljubljeni cesarici po Netflixovi nadaljevanki

Netflixova serija Cesarica je živahna, očarljiva pripoved o ljubezni in iskanju sebe. Sisi, že zgodaj prava lepotica, je namreč odločena: poročila se bo z moškim, ki ga bo ljubila z vsem srcem, ali pa bo raje ostala samska. Nikoli ne bi mogla ravnati kot starejša sestra Helena, kateri je ženina izbrala mati in ki se zdaj pripravlja na zaroko z avstrijskim cesarjem Francem Jožefom. Sisi se ni treba poročiti iz dolžnosti, od življenja si želi veliko več.

Srečanje princese in cesarja daleč od radovednih oči

Medtem cesar Franc Jožef okreva po atentatu. Môr, ki ga tlačijo po napadu, se skuša otresti z delom. Načrtuje razcvet gospodarstva, ki bo podanikom prineslo boljše življenje, in materi obljubi, da bo ob svojem rojstnem dnevu zasnubil poslušno Heleno Bavarsko.

Z oznanilom o zaroki bo povezal ljudi in utrdil položaj na prestolu. Toda ko Franc Jožef nekaj dni prej na vrtu palače v Bad Ischlu nepričakovano naleti na Helenino sestro Sisi, je to za oba ljubezen na prvi pogled. Sisi je bila vedno samosvoja in umetniško navdahnjena princesa, pisala je dnevnik, pesnila, zelo rada in izvrstno je jahala.

Sisi ̶ cesarica in ikona dunajskega dvora

Lepa mladenka pred poroko je kljub materinim zloveščim napovedim, kako težka je vloga cesarice, polna ognja in radostnega pričakovanja. Ko prispe na dvor, pa jo čedalje bolj uničujejo togi dvorni protokoli in omejitve. Pod hudimi pritiski se znajde tudi njen bodoči mož, cesar Franc Jožef. Tudi sam se mora pokoriti protokolom, Avstriji grozi vojna, kuha se revolucija … Sisi in Franc Jožef se morata odločiti, ali bosta izpolnila pričakovanja družine ali pa se borila za ljubezen.

***

O avtorici:

Gigi Griffis piše feministične zgodovinske romane, v katerih se največkrat loti malo znanih zgodb in neukrotljivih junakinj. Živi v Evropi, skupaj z Luno, mešanko z yorkiejem, zaverovano v svoj prav. V prostem času se potepa po Alpah, kolesari po vasicah in poje toliko francoske hrane, kolikor je vidi. Njene članke med drugim objavljajo WestJet Magazine, Get Lost Magazine in Fodor's Travel, in so prevedeni v francoščino, italijanščino, francoščino in estonščino. Cesarica je Gigijin prvi roman za odrasle.

Prelistajte knjigo

            
PrevajalecPrevajalec
NATAŠA HROVAT
 
StraniStrani
288
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
24
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
9
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610165248
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...