0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Slovenska književnost / 

ŽIVLJENJE V SIVI CONI

 
 
 
ŽIVLJENJE V SIVI CONI
ŽIVLJENJE V SIVI CONI
DAVID ZUPANČIČ
Kataloška št.: 60462
Cena 27,99 EUR
Klubska cena: 22,35 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
David Zupančič (1991) je mladi zdravnik, ki je na začetku epidemije leta 2020 v urgentni ambulanti Klinike za infekcij-ske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani potrdil prvi primer okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji. Je tudi spletni vplivnež in avtor priljubljenega podkasta Umetnost lenarjenja, specializant iz infektologije na UKC v Ljubljani.

Znan je po tem, da znanstvene informacije in dogodke podaja na šaljiv način. V času izbruha virusa je bil ves čas vključen v delo na urgencah in intenzivnih enotah.

Tisočere zgodbe iz časa pandemije covida-19

Knjiga Življenje v sivi coni je nastala v času pandemije covida-19. V tem času je imel marsikdo o marsičem zelo veliko povedati. Nekateri so bili zelo glasni, nekateri pretreseni do dna duše, drugi samozavestni in uporniški kot še nikoli doslej.

Medtem so se v bolnišničnih sobah in kirurških dvoranah odvijale težke bitke in osebne drame bolnikov. Celotno dogajanje v družbi je sprožilo nastanek izrednih razmer in napetosti svetovne razsežnosti. David Zupančič pripoveduje o tem humorno, poznavalsko in natančno.

/odlomek iz knjige/

… »S to knjigo ne želim priliti olja na požar strasti, ki ga je zanetila epidemija. Ne želim obsojati, teoretizirati in besneti. V resnici ne želim niti pisati knjige o covidu. Želim samo pripovedovati. O svojem delu infektologa v času pandemije. O svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih. O svojih bolnikih, s katerimi smo preživeli najtežje in najdaljše noči v kliničnem centru. …«

S to knjigo smo dobili slovenskega Adama Kaya

/anekdota iz knjige/

V malo operacijsko urgentnega travmatološkega bloka vstopi gospod s konkretno krvavečim palcem. Okoli njega je zavil kuhinjsko krpo, kar le delno uspešno zavira tok krvi.
»Gospod, kaj pa je bilo?« ga pobara kirurg.
»Salamo sem rezal.«
»In kaj je bilo potem?«
Gospod se kljub situaciji nasmehne. »Potem pa je zmanjkalo salame.«


Branje, ki vas bo navdušilo

Čeprav je infektologija resna stroka, David Zupančič o svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih piše tako, da postaneta medicina in zdravstvo v njegovih zapisih neskončen vir situacijske komedije in zabavnih prizorov, obenem pa tudi pomembnih etičnih in življenjskih vprašanj.  

***

David Zupančič o knjigi Življenje v sivi coni:

         
IlustratorIlustrator
VIDA IGLIČAR
 
StraniStrani
256
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
22
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
32
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610166078
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...