0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
DAMA
DAMA
VERONIKA PODGORŠEK
Kataloška št.: 60465
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Kdo smo ženske? Kakšne smo? In za koga? Dr. Veronika Podgoršek, avtorica uspešnice Ljubezen na terapiji, v priročniku Dama raziskuje načine, na katere se sodobna ženska spoprijema z ženskostjo in pričakovanimi vlogami. Zanimiva, poučna in nadvse koristna knjiga za ženske v vseh življenjskih obdobjih.

Vse to smo sodobne ženske. In vse to lahko postanemo.

Dama je celostni vodnik za sodobne ženske, s katerim nas avtorica, priljubljena psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek, vodi skozi različne vzorce, vloge in pričakovanja, ki opredeljujejo naše življenje in nam ga pomaga osmisliti, da bomo lahko zaživele zadovoljno, mirno in izpolnjujoče v vseh življenjskih obdobjih. Različna starostna obdobja so osvetljena z različnih plati, avtoričina strokovna spoznanja pa dopolnjujejo prispevki uglednih strokovnjakov z različnih področij.

»Odločila sem se napisati knjigo za ženske. Z njo bi rada spodbudila razmislek o tem, kako je biti ženska v enaindvajsetem stoletju, in pojasnila, kako v prepletu vlog ženske, žene, mame, karieristke ipd. opredelimo sebe. Izbrala sem teme, ki smo jih s pacientkami na terapijah največ obravnavale; nekatere sem v knjigah že opisovala, druge so nove. V tej knjigi se bomo torej sprehodile čez različne vloge, ki jih opravljamo sodobne ženske, in v vsaki iskale – sebe.«

Kako si ostati zvesta v poplavi informacij in pričakovanj družbe

Avtorica v knjigi ugotavlja, da smo ženske v najbolj emancipiranem trenutku zgodovine Zahoda še vedno podvržene nekaterim starim vzorcem patriarhalnega razmišljanja. Po eni strani bi bile rade enakopravne, po drugi strani čakamo princa na belem konju. Razglašamo se za močne in neodvisne, vendar nas obenem prav te lastnosti spravljajo v konflikt z družbo, v kateri živimo. Priročnik nas uči, kako lahko v poplavi informacij, predlogov in ponudb, včasih pa tudi prisil, s katerimi nas oblega svet, najdemo sebe. Kako se najdemo in si ostanemo zveste.

Osebnostna rast je v vsem, kar počnemo

Kako se sprejemamo, kako popravimo, kar nam pri sebi ni všeč, kako komuniciramo, kako se vedemo, kako se oblačimo, kako se uredimo zase in za okolico, kako vzgajamo otroke, s kakšno kariero se zadovoljimo in kako uresničujemo svoje potrebe ter želje na družbenem področju. Dama je knjiga za odpiranje in podpiranje te osebnostne širine. Ko odkrijemo, kaj smo, kakšne so naše želje in poslanstvo, ne dovolimo, da nam kdo poreže krila. Še posebej pa jih ne porežimo same sebi! Letimo! Postanimo in ostanimo DAME.

***

O avtorici:

Veronika Podgoršek je doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije. Več kot petnajst let je opravljala delo samostojne terapevtke. V tem času je delovala tudi kot predavateljica, kolumnistka in publicistka. Pred Damo je izdala pet knjig, med njimi uspešnico Ljubezen na terapiji. Je poročena in ima štiri otroke.

Prelistajte knjigo

   
StraniStrani
304
 
VezavaVezava
Integralna
 
ŠirinaŠirina
173
 
VišinaVišina
240
 
DebelinaDebelina
23
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610166061
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...