0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
W.
W.
IGOR ŠTIKS
Kataloška št.: 60385
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,99 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
»Ali lahko komunist napiše roman?« Tako se začne W, politični triler Igorja Štiksa, ki je nekakšen presek pol stoletja evropske in svetovne levice z izjemno zanimivim glavnim junakom – ta se iz levičarskega idealista prelevi v vodilnega desničarskega misleca.

Skrivnostna aktivistka in pariški intelektualec

Pariški intelektualec Igor Štiks se po petindvajsetih letih vrne na Jadran zaradi oporoke Walterja Stiklerja, konservativnega francoskega filozofa, ki ga najdejo umorjenega v sumljivih okoliščinah na dalmatinskem Otoku. Walter v oporoki zapusti svojo hišo Štiksu in skrivnostni aktivistki Tessi Simon. Skupaj odkrivata napeto in vratolomno zgodbo o Walterju, ki je bil leta 1968 levičar, potem pa je postopoma opustil levičarski idealizem ter postal vodilni desničarski mislec, in njegovem prijatelju Wladimirju, najvplivnejšem militantnem levičarju.

»S to zanimivo in globoko človeško zgodbo Štiks opisuje zgodovino evropske (pa tudi svetovne) levice od študentskega leta 1968 do terorističnih akcij v »svinčenih letih«, ko so se skrajni levičarji borili z bombami, atentati in ugrabitvami. V romanu se zvrstijo številne zgodovinske osebnosti (tudi Tito) in tudi tokrat je Štiks ustvaril nepozabno osebno zgodbo, za katero si želimo, da postane televizijska nadaljevanka.« Bojana Radović, Večernji list

***

O avtorju:

Dr. Igor Štiks je univerzitetni profesor, pisatelj, pesnik, esejist in literarni kritik. Poučeval je na Univerzi v Edinburghu, zdaj predava na Fakulteti za medije in komunikacije v Beogradu.

Njegove literarne kritike objavljajo številne revije z območja nekdanje Jugoslavije. Štiks je avtor romanov Elijev stol (2006) in Dvorec v Romanji (2007), za katera je prejel številne nagrade in sta bila prevedena v 15 jezikov, ter romana Rezalište (2017). Piše tudi poezijo, pri založbi Fraktura je leta 2008 izšla zbirka Povijest poplave. Za svoje literarne in intelektualne dosežke je bil nagrajen s prestižnim francoskim nazivom vitez reda umetnosti in leposlovja.

Prelistajte knjigo

PrevajalecPrevajalec
ALEKSANDRA REKAR
 
StraniStrani
296
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
25
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610165927
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...