0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
SLOVAR SIMBOLOV
SLOVAR SIMBOLOV
JEAN CHEVALIER
NovostKnjiga četrtletja
Kataloška št.: 60563
Cena 79,99 EUR
Klubska cena: 44,99 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Vas vznemirjata skrivna moč števil in usoda, ki so vam jo zapisale zvezde? Imate svojo srečno številko? Ali živo sanjate in želite vedeti, kaj vam sanje sporočajo? V nobenem drugem slovarju ne boste našli tako celovite razlage ključnih simbolov iz keltske in nordijske mitologije, judovske in krščanske religije, muslimanske kozmologije in afriške tradicije. Simboli iz pradavnine se povezujejo z arhetipi, ki jih je prepoznal Jung in jih povezal s kolektivnim nezavednim. Slovar prikazuje raznovrstnost razlag skozi zgodovino, čas in prostor ter kulture. Ali veste, kaj vam sporočajo vrtnica, orhideja, lilija, ki jih podarite ali prejmete v dar? – Prevedel Stane Ivanc, posodobil Aleš Učakar. Ilustrirano.
 

SIMBOLI ODKRIVAJO skrivnostni pomen življenja

Vsakdo med nami, zavestno ali nezavedno, "uporablja" simbole – v govorici in gibih, podnevi ali ponoči v sanjah. Simboli oblikujejo naše želje, vedênje, vplivajo na naše uspehe in poraze ... S Slovarjem simbolov boste odkrili, da nismo ljudje tisti, ki živimo v svetu simbolov, ampak da simboli že od pradavnine živijo v nas!

Simbol je več kot preprosto znamenje: sega onstran pomena, odvisen je od kolektivne in individualne interpretacije, nabit je s čustvi in dinamiko.

Knjiga združuje ljudske, zgodovinske, literarne in strokovne, verske in umetniške vire ter opisuje predmete, bitja, pojme in ideje, katerih pomen je rasel in se spreminjal skozi dolga tisočletja.

Spoznajte legende, zgodbe in dogodke, ki se razkrivajo znotraj državnih, verskih in političnih simbolov, kot so sveti gral, zastava, križ ...
 

OBSEŽEN

Neusahljiv vir podatkov in razlag za vse člane družine!

CELOVIT

Celovitost prikaza se kaže v vzporednem prikazovanju, saj osnovni pomen simbolov ni enak v vseh kulturah.

PREGLEDEN

Simboli so temeljito razloženi v več kot 1600 člankih. Urejeni so po abecedi in nekateri dopolnjeni z ilustracijami.

Prelistajte knjigo

StraniStrani
1.064
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
205
 
VišinaVišina
267
 
DebelinaDebelina
51
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
1
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610163589
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...