0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Slovenska književnost / 

SKALPEL

 
 
 
SKALPEL
SKALPEL
UROŠ AHČAN
NovostZvestoba
Kataloška št.: 60828
Cena 34,99 EUR
Klubska cena: 27,99 EUR
Za vašo zvestobo še ugodnejše cene:
za 1. leto zvestobe26,20 €
za 10. leto zvestobe24,45 €
za 20. leto zvestobe22,70 €
za 30. leto zvestobe20,95 €
za 40. leto zvestobe19,20 €
za 50. leto zvestobe17,45 €
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Nova knjiga priznanega estetskega in rekonstrukcijskega kirurga je pronicljiva kronika izkušenj in življenja, globoko zaznamovanega z rekonstruktivno in estetsko kirurgijo.

Zapletenost in lepota kirurškega poklica

Avtor se spretno dotakne ne le tehničnih podrobnosti svojega poklica, temveč tudi čustvenih zapletov in osebnih tem. V dnevniških zapisih, resničnih zgodbah in osebnih razmišljanjih raziskuje zapletenost in lepoto kirurškega poklica ter se brez zadržkov loteva tudi spremljajočih izzivov, vključno z dolžnostjo, zavistjo, prestižem in težkimi vprašanji sodobne medicine.  Da bi bila knjiga še bolj nazorna, je avtor k posameznim poglavjem dodal QR-kode. Če jih poskenirate, si lahko ogledate dodatne z zgodbo povezane vsebine.

Odkrito, kritično, pretresljivo

Prof. dr. Uroš Ahčan v knjigi Skalpel odkrito in iskreno popisuje, kaj pomeni biti predan zdravnik in obenem človek, mož in oče. Informativno, pretresljivo in ganljivo piše tudi o pacientih, strokovnih dilemah in posegih, ki so se ga v dolgoletni karieri najbolj dotaknili, ter kritično razmišlja o sreči, lepoti, družbi, v kateri živimo, in stranpoteh zdravstvenega sistema. Medicinski leksikon, Urgenca, doktor House in Naša mala klinika v eni sami knjigi, v kateri pa je – v nasprotju s serijami – prav vse res.

»Skalpel je name učinkoval kot vrtoglavi spust v hodnike zdravnikove duše: v njej so zgodbe pacientov, ki so me ganile do solz, nemoč mladega zdravnika kirurga, njegove dileme, adrenalin v operacijski dvorani, izgubljene iluzije, pomen poklicanosti in sočutja.« Vesna Milek, Sobotna priloga

Prelistajte knjigo

IlustratorIlustrator
MITJA BOKUN
 
StraniStrani
416
 
VezavaVezava
Integralna
 
ŠirinaŠirina
144
 
VišinaVišina
204
 
DebelinaDebelina
30
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
31
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610169208