0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Slovenska književnost / 

NOTRANJI PIR

 
 
 
NOTRANJI PIR
NOTRANJI PIR
MIHA ŠALEHAR
Kataloška št.: 60833
Cena 29,99 EUR
Klubska cena: 23,99 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Miha Šalehar, (bivši) radijec in avtor uspešnic Duh česa in Pustolovec zmote se tokrat loti rekreativnega pijančevanja, ki mu je zapovedan vsak pravi slovenski dedec.

Prvi si ga je vzel banana-kivi liker

Od takrat je Mihi skozi svoj prebavni trakt spravil približno 36.400 pollitrskih steklenic piva. Za to je potreboval približno milijon in sto tisoč požirkov. V treh desetletjih in pol se je nabralo približno za deset let dni, ko je bil bodisi pijan ali mačkast. Skoraj tretjina vseh dni. In skoraj vsi konci tedna. Mihi torej ve, o čem piše.

»S prvo eksplozijo C2H5OH v mojih možganih je bilo jasno, da Mihi obožuje spremenjena stanja zavesti. Moj sicer čudoviti možganček, ki ga imam rad, je pač lahka tarča plenilcev take sorte. To je bila ljubezen na prvi požirek.« (odlomek iz knjige)

Zakaj smo tako radi pijani?

Avtor knjižnih uspešnic in dolgoletni radijski voditelj, ki je za ustvarjalno slovo od delovnega petka nekoč celo skoval besedno zvezo »notranji pir«, premišljuje o globoko ukoreninjenem delu slovenske folklore, zapovedanem vsakemu pravemu dedcu – rekreativnem pijančevanju. Zakaj smo tako radi pijani? Zakaj vse pomembne trenutke v življenju zalijemo s kupico rujnega? Kaj se zgodi, ko pivec ugotovi, da ne pije več on piva, temveč pivo njega? In kaj vse, ko si reče: »Dovolj je!«

»Šanki naše domovine so težka psihiatrija, dragi moji. Prostori pogube, kjer praviloma pet ali šest omamljenih depresivnežev v noč gobezda šaljive dovtipe, da bi prikrili resnico, nikdar pa nihče na šank ne pritakne vprašanja, ki bi druščini pomagalo ugotoviti, zakaj so v resnici tam. Bratje, čemu četrto pivo?« (odlomek iz knjige)

O avtorju

Miha Šalehar je diplomiral na Fakulteti za multimedije in je najbolj prepoznaven je kot pronicljiv radijski voditelj na Valu 202, vedno bolj pa je uveljavljen tudi kot knjižni avtor. Svoje refleksije zapisuje v kolumnah in knjigah, ki so v hipu uspešnice. Pri Mladinski knjigi so izšle tri: zbirka kolumn Duh česa, Pustolovec zmote, patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca in Notranji pir ali kako se prepiti do konca.

Prelistajte knjigo

IlustratorIlustrator
NEJA ENGELSBERGER
 
StraniStrani
224
 
VezavaVezava
Integralna
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
205
 
DebelinaDebelina
19
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
23
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610169666