0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Pustolovske zgodbe, fantazijska literatura / 

SPOPAD KRALJEV-ŽEPNICA

 
 
 
SPOPAD KRALJEV-ŽEPNICA
SPOPAD KRALJEV-ŽEPNICA
GEORGE R. R. MARTIN
Kataloška št.: 516542
Cena 17,99 EUR
Klubska cena: 14,40 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
 
Spopad kraljev ponese bralca v svet razuzdanosti in maščevanja ter čarovnij in bojev, kakršnih še niste doživeli.
 
To so kralji, ki se spopadajo. In vaše roke, ki vznemirjeno obračajo list za listom težko pričakovanega nadaljevanja Igre prestolov! Za to je poskrbel George R. R. Martin, eden najboljših sodobnih fantazijskih pisateljev, za katerega pravijo, da prekaša celo Tolkiena. Spopad kraljev je druga knjiga iz zbirke Pesem ledu in ognja, ki jo poznavalci in ljubitelji žanra že razglašajo za popolno mojstrovino fantazijskega romana.
Spopad kraljev se začne tam, kjer se je burno končala Igra prestolov. Nebo reže krvavo rdeč komet. Od starodavne citadele pa vse do Zmajevega kamna vlada kaos. Šest ločin se bori za prevlado nad razdeljeno deželo in si želi železnega prestola Sedmih kraljestev. Brat spletkari proti bratu in mrtvi vstajajo ter hodijo v temi. V viharju krvoskrunstva, bratomora in smrti bo zmagal tisti z najbridkejšim jeklom in najbolj zakrknjenim srcem. Kajti ko se spopadejo kralji, zadrhti zemlja.
 
Kritiki so si enotni, da pisatelj Martin osupljivost in privlačnost gradi predvsem na izjemni prepričljivosti likov. Kajti ne glede na to, da se zgodbe sicer odvijajo v pravljičnem svetu, so junaki ljudje, krvavi pod kožo – pokvarjeni, kruti in šibki.
 
Vojna, ki jo popisuje Martin, je predvsem spopad, v katerem mogočni pobijajo, mučijo, posiljujejo in ropajo nedolžne. Njegov svet je krut in krvav in avtor tega ne skriva. Nasprotno: to popisuje tako silovito in neusmiljeno, da bralec ne more odložiti knjige, čeprav si včasih skoraj zaželi, da bi jo lahko. Boste kos takšnemu bralnemu izzivu?

 
StraniStrani
930
 
VezavaVezava
Broširana
 
ŠirinaŠirina
124 mm
 
VišinaVišina
185 mm
 
DebelinaDebelina
45 mm
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
27
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610114352
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...