0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
ČISTA DESETKA
ČISTA DESETKA
SLAVKO JERIČ
Kataloška št.: 59799
Cena 32,99 EUR
Klubska cena: 18,00 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Slovenija je samostojna trideset let in v tem kratkem času so jo na svetovne zemljevide neizbrisno vrisali tudi njeni športniki. A toliko uspehov, kot so jih nanizali v desetletju 2011−2020, bi nam zavidale še veliko večje države: od zlatih evropskih košarkarjev do osvajalcev kristalnih globusov v zimskih športih, od neulovljivih kolesarjev do vrhunskega jezdeca v motokrosu.

Za vsemi temi odličji in uspehi pa se skrivajo povsem človeške zgodbe o sanjah, stiskah, odrekanju, železni volji in izjemni želji po odličnosti. Slavko Jerič nas v knjigi Čista desetka: desetletje izjemnih športnih junakov, dosežkov in zgodb 2011–2020 v 50 športnih zgodbah doživeto vrne v dneve, ko smo stiskali pesti za naše in vriskali od navdušenja nad njihovimi dosežki. Spomni nas na velika tekmovanja, ko smo pozabili na vsakdanje in nevsakdanje skrbi in dihali s slovenskimi tekmovalci. Ozre se tudi na velika svetovna imena, ki so premaknila športne in človeške mejnike, na preigravanja v najpomembnejši postranski stvari na svetu, na športnike in dogodke, ki so presegli športna igrišča in zaznamovali naše dojemanje sveta. Navdušujoča knjiga, ki jo je Slavko Jerič ustvaril, ni le »zlati album« športnih vrhuncev preteklega desetletja, temveč tudi sijajna motivacija za vse, ki so izbrali športno pot: iz majhnega zraste veliko!

Slavko Jerič je novinar na RTV Slovenija in ustvarjalec enega najbolj poslušanih slovenskih podkastov Številke. Kot diplomirani matematik in psiholog zna v morju dreves – statističnih podatkov − uzreti tudi gozd, zgodbe, ki jih te številke pripovedujejo, jih pronicljivo povezovati in odstirati njihove pomene. Čista desetka je njegova prva knjiga, in ker bo še naprej zavzeto spremljal dogajanja v športu in svetu nasploh, prav gotovo ne bo zadnja.

Prelistajte knjigo

      
StraniStrani
224
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
205
 
VišinaVišina
268
 
DebelinaDebelina
20
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
3
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610159001