0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Izbrana prevodna proza / 

SHUGGIE BAIN

 
 
 
SHUGGIE BAIN
SHUGGIE BAIN
DOUGLAS STUART
Kataloška št.: 60504
Cena 42,99 EUR
Klubska cena: 34,35 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Literarna mojstrovina, ki zadene v srce. Nagrajen knjižni prvenec govori o odraščajočem dečku in njegovi mami, ki se bojujeta z bedo glasgowskega delavskega okolja.

Bookerjeva nagrada ter britanska nagrada za knjigo leta

Knjižni prvenec škotskega pisatelja Douglasa Stuarta je postal takoj po izidu leta 2020 ena najbolj kritiško opevanih knjig tega leta in med drugim osvojil Bookerjevo nagrado, britansko književno nagrado za najboljši prvenec ter britansko nagrado za knjigo leta. Pripoved o odraščajočem dečku in njegovi materi, ki se vsak zase bojujeta z bedo in revščino glasgowskega delavskega okolja osemdesetih let, je obenem zgodba o ljubezni, družini in človeški vzdržljivosti. Tako Shuggie kot njegova mama Agnes sta žrtev neperspektivnih življenjskih razmer, kjer ni prostora za drugačnost in kjer je vsakršen individualizem zatrt.

Shuggie je drugačen

V neizprosnem glasgowskem delavskem okolju, ki se spopada z vse hujšo revščino, njegova nežnost in rahločutnost pri vrstnikih vzbujata posmeh. Fant edino zatočišče najde v svoji mami Agnes, odločni in vztrajni ženski z vselej dvignjeno glavo. Toda tudi ona čedalje težje prenaša življenje, vse bolj oddaljeno od njenih sanj, in ko začne bežati v pijačo, je Shuggiejevega otroštva konec. Vse njegove misli se usmerijo v skrb za mamo v primežu odvisnosti, s katero se Shuggie bojuje dan za dnem, leto za letom. A kakšne možnosti ima otrok, ki je prisiljen prezgodaj odrasti?

»Tole je po mojem najboljša knjiga, ki sem jo prebral v zadnjih letih.« - Karl Ove Knausgård

Prelistajte knjigo

   
PrevajalecPrevajalec
JERCA KOS
 
StraniStrani
512
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
39
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610167822
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...