0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
Klubske novice / Zlati jubilej veselja do branja in ljubezni do knjige
 

Zlati jubilej veselja do branja in ljubezni do knjige

 
Od leta 1974, ki ga štejemo za uradni začetek obstoja knjižnega kluba, do l. 1984 so člani naročali po pošti in telefonu ter kupovali v ljubljanskem klubskem centru. Leta 1984 je vrata odprlo še 7 novih klubskih centrov, l. 1993 smo že imeli telefonski studio za oskrbo članov. Po letu 2000 so prihajala naročila po e- pošti, že leta 2002 pa prva po spletu – z le nekaj kliki ...
 

Pol stoletja na hitro – s sliko in besedo Jubilejno leto je, še posebej ob visokem, zlatem, jubileju knjižnega kluba namenjeno predvsem članicam in članom Sveta knjige. Prav toliko časa ste skupaj z nami oblikovali in gradili prvi slovenski knjižni klub, ki je bil pred stoletja edini, ki je knjigo dobesedno dostavil na dom tudi ljudem, ki so živeli v odročnih krajih Slovenije.

Med vami so tudi jubilejni zlati člani, tisti, ki ste z nami že od vsega začetka.Tem se še posebej zahvaljujemo, saj niste le nabolj zvesti člani Sveta knjige, ampak tudi pravi ambasadorji branja in knjige.

Hvala vam!

Vaš Svet knjige

 
Nori na knjige
 

V 50 letih smo skupaj prebrali več kot 25 milijonov domačih in prevodnih knjig! Zavidljiva številka, ki še posebej na majhnem slovenskem trgu priča o tem, kako radi imamo Slovenci knjige in koliko nam pomenijo. V povprečju se iz programa Sveta knjige, v katerega uspešnice prispeva kar 20 najvidnejših slovenskih založnikov, proda 500.000 knjig na leto.

 
Nagrajeni
 

Leta 1999 je knjižni klub prejel častni znak svobode Republike Slovenije z naslednjo utemeljitvijo: »... za zasluge pri razvoju slovenskega založništva ob petindvajsetletnici delovanja knjižnega kluba Svet knjige«.

 
Dobrodelni
 

Vseslovenska akcija Podari knjigo, pričaraj nasmeh je pod okriljem Sveta knjige leta 2011 združila člane knjižnega kluba, ki so za otroke in starostnike po vsej Sloveniji prispevali knjige s svojih knjižnih polic. V akciji ste zbrali več kot 25.000 knjig!

 
Ekskluzivne klubske izdaje
 

30. jubilej smo obeležili s štirimi knjigami iz zbirke Slovenska izročila. Najlepši pregovori in reki, 101 slovenska pesem, Najlepši slovenski miti in legenede ter 101 slovenska prepoznavnost so bile ustvarjene le za člane Sveta knjige!

35. obletnico smo proslavili z ekskluzivnimi izvirnimi izdajami iz zbirke Slovenija: Izbrana meščanska kuhinja, Najlepše pripovedke, Najlepše narodne pesmi in Čudovite pokrajine in ljudje – vse so bile klubske uspešnice!

 
Častni člani
 

Z zaupanjem v naše poslanstvo so knjižni klub počastile vidne osebnosti slovenskega kulturnega prostora: igralka in pesnica Mila Kačič, ki je ob 20-letnici kluba v imenu vseh članov prejela jubilejni srebrnik, izjavila: »Še nikoli nisem bila na čelu tako mogočne vojske«.

S potrditvijo častnega članstva sta nas počastila tudi pesnik ljubezni Ciril Zlobec ter pisatelj in ambasador slovenstva Boris Pahor.

 
Vedno v koraku s časom
 

Že 26 let lahko člani knjižnega kluba svoje izbrane knjige in druge izdelke iz programa naročate tudi preko spleta! Amazon je svoje spletno poslovanje pognal leta 1994, Svet knjige je na spletu prisoten že od leta 1997! Leta 2007 je bil objavljen prvi e-katalog, štiri leta kasneje ste ga lahko listali tudi na iPadu in mobilnikih.

 
Knjiga v 21. stoletju
 

Ko se je zgodila e-knjiga, so mnogi pričakovali, da bo tiskana knjiga v nekaj letih kar izginila. Pa nič ne kaže, da bo tako. Tiskana knjiga se ni umaknila v pozabo, še več, pridobiva na priljubljenosti in biva v miroljubnem sožitju s svojo elektronsko sestro.