0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Žepnice / 

O ČEM GOVORIM,KO GOVORIM O TEKU-ŽEPNICA

 
 
 
O ČEM GOVORIM,KO GOVORIM O TEKU-ŽEPNICA
O ČEM GOVORIM,KO GOVORIM O TEKU-ŽEPNICA
HARUKI MURAKAMI
Kataloška št.: 544304
Cena 11,99 EUR
Klubska cena: 9,56 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Izjemen avtobiografski zapis japonskega pisatelja Harukija Murakamija. Njegova strast do maratonskega teka, s katerim se ukvarja že vse življenje, je spodbudila vrsto intimnih zapisov, spominov in življenjskih nasvetov. O življenju, literaturi in
samotnosti, ki jo dajejo dolgi kilometri poglobljenega premisleka. Odličen duhovni trening, po katerem bralcu preostaneta le dve možnosti: da obuje tekaške copate in se poda v dir ali pa navdihnjeno – po zahtevni športni preizkušnji telesa – napiše svojo zgodbo.

Recenzija:

Tekaških priročnikov imamo v slovenščini že kar nekaj, tekaških izpovedi (denimo knjiga Ultramaratonec, v prevajanju je tudi Born to Run) je že manj.  Knjige o teku, ki so jih napisali pisatelji pa so res redke in ena od njih je avtobiografska zasnovana knjiga Harukija Murakamija, tudi pri nas dobro znanega po svojih romanih (recimo Kafka na obali in Norveški gozd), hkrati pa enega najboljših tekačev med pisatelji, ki redno premaguje maratone, obenem pa se udeležuje tudi triatlonov, ultramaratonov itn. Kar dobite, je z biografskimi drobci posejana meditacija o pisanju in teku: o začetkih in vzrokih Murakamijevega pisanja, o prvem pretečenem maratonu na izvirni lokaciji v Grčiji v neznosni poletni vročini, o poslušanju telesa, njegovem treniranju in upoštevanju, o povezavi med telesno energijo in zmožnostjo dolgoletnega ustvarjanja romanov, o priznavanju lastne povprečnosti, ki jo Murakami uspeva nadomeščati z voljo in neuklonljivo vztrajnostjo itn. Knjiga o teku, zaradi katere bi najraje začeli pisati, prihaja k nam v pravem času, tik pred vrhuncem tekaške sezone, ki jo konec oktobra krona ljubljanski maraton. Njen urednik Andrej Koritnik pa opozarja še na to, da je knjiga posebna tudi zaradi svojega oblikovanja, ki ga je domislila oblikovalka Sanja Janša: »Od začetka do konca teče še vizualna zgodba, oznake pri paginah so pike (tek), vijuge (plavanje) in dve črti = kolesarjenje, vmes si tekač odpočije, tik pred koncem spije malo vode in na zadnji strani priteče na cilj."
Samo Rugelj, Bukla    
ŠirinaŠirina
125
 
VišinaVišina
188
 
DebelinaDebelina
16
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610133902
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...