0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
KAPITAL V 21. STOLETJU
KAPITAL V 21. STOLETJU
THOMAS PIKETTY
Kataloška št.: 557777
Cena 39,96 EUR
Klubska cena: 19,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Ne zgodi se ravno pogosto, da se na vrh lestvic najbolje prodajanih knjig zavihti delo ekonomske teorije in zgodovine. In prav to se je zgodilo s Pikettyjevim Kapitalom v 21. stoletju, ki je takoj po izidu angleškega prevoda razburil duhove ekonomistov, politikov pa tudi čisto navadnih bralcev po vsem svetu.

Monumentalna knjiga, ki je napisana v berljivem in razumljivem jeziku, je sprožila svetovno razpravo o socialni, politični in ekonomski nestabilnosti kapitalizma ter o zgrešenem razvoju ekonomije kot vede. V mesecih po njenem izidu ni bilo resnega časopisa ali revije, kjer ne bi naleteli na knjigo in njenega avtorja.
 

Čeprav knjiga obravnava precej daljše obdobje dveh stoletij, je ne moremo razumeti drugače kot odgovor na svetovno gospodarsko in finančno krizo preteklih let, na socialno bedo, ki jo je povzročila, ter na nezmožnost politike in ekonomije, da bi to krizo in to bedo rešili. S prepričljivo podprto tezo, da je osrednja težava kapitalizma njegova težnja k vedno večji premoženjski in dohodkovni neenakosti ter s tem k vsem vrstam kriz, bralcu omogoča boljše razumevanje sodobnih kriz, ki bi jih bilo mogoče, če bi se zbrala zadostna politična volja, tudi rešiti.


Ekonomska knjiga leta, morda celo desetletja … Pikettyju je uspelo spremeniti naš ekonomski diskurz; o premoženju in neenakosti ne bomo nikoli več razpravljali kot doslej. PAUL KRUGMAN

Thomas Piketty (1971) je francoski ekonomist, ki je akademsko kariero po študiju v Franciji in Veliki Britaniji začel v ZDA, na univerzi MIT, vendar sta ga omejenost in abstraktnost kmalu pregnali nazaj v Francijo, kjer predava na pariški ekonomski fakulteti. Tam se s sodelavci ukvarja z raziskovanjem premoženjske in dohodkovne neenakosti, prav Kapital v 21. stoletju pa je najpomembnejši rezultat tega raziskovanja.
 

Prelistajte knjigo
 
 
  
StraniStrani
772
 
ŠirinaŠirina
170
 
VišinaVišina
246
 
DebelinaDebelina
55
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
33
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610138310
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...