0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Književnost  /  Izbrana prevodna proza / 

PATRICK MELROSE 1.DEL (SUBVENCIJA)

 
 
 
PATRICK MELROSE 1.DEL (SUBVENCIJA)
PATRICK MELROSE 1.DEL (SUBVENCIJA)
EDWARD ST. AUBYN
NovostZvestoba
Kataloška št.: 59389
Cena 34,99 EUR
Klubska cena: 27,95 EUR
Za vašo zvestobo še ugodnejše cene:
za 1. leto zvestobe26,20 €
za 10. leto zvestobe24,45 €
za 20. leto zvestobe22,70 €
za 30. leto zvestobe20,95 €
za 40. leto zvestobe19,20 €
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Dolgo spregledana literarna klasika naposled v slovenščini.

Britanski pisatelj in novinar Edward St Aubyn (1960), avtor devetih romanov, velja za enega najboljših sodobnih prozaistov. A oči širše bralne javnosti so se vanj uprle šele leta 2018, ko je na male zaslone prišla petdelna televizijska adaptacija njegovega remek dela, cikla romanov o Patricku Merlosu.

Pentalogija, ki jo je St Aubyn pisal dvajset let (romani so v izvirniku izšli med letoma 1992 in 2012), se v veliki meri naslanja na avtorjeve resnične izkušnje. Knjige se berejo kot poglavja iz življenja glavnega junaka, ki se na svoji poti v odraslost bojuje z demoni težkega otroštva in pri tem redno zapada v brezno odvisnosti. Stilistično izbrušena pripoved, prežeta z ironijo, raziskuje globočine človeške stiske in skuša odgovoriti na ključno vprašanje: Kdo sem in kako lahko to spremenim? V Melrosovi postopni detoksikaciji in osvobajanju iz primeža uničujoče preteklosti se St Aubyn sprašuje, kako lahko človek kljub hudi otroški travmi zgradi čustveno zrelo osebnost.

Edward St Aubyn je za romane o Patricku Melrosu prejel več literarnih priznanj in bil nominiran za Bookerjevo in Guardianovo književno nagrado. V slovenščini bo cikel izšel v dveh delih; pričujoča izdaja vsebuje trilogijo Saj je vseeno, Slabe novice in Kanček upanja, leto zatem pa bosta izšla še romana Materino mleko in Končno, v katerih se z začetkom junakovega zrelejšega življenjskega obdobja prejšnjim temam pridružita zakon in starševstvo.  

Prelistajte knjigo

  
PrevajalecPrevajalec
UROŠ KALČIČ
 
StraniStrani
474
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
148
 
VišinaVišina
208
 
DebelinaDebelina
35
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
20
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610158295