0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
LJUBICE IN KRALJICE
LJUBICE IN KRALJICE
BENEDETTA CRAVERI
NovostZvestoba
Kataloška št.: 59673
Cena 34,99 EUR
Klubska cena: 27,95 EUR
Za vašo zvestobo še ugodnejše cene:
za 10. leto zvestobe24,45 €
za 30. leto zvestobe20,95 €
za 1. leto zvestobe26,20 €
za 40. leto zvestobe19,20 €
za 20. leto zvestobe22,70 €
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Usode in življenja žensk, ki so spreminjale svet

Katarina Medičejska, Margareta Valoijska ‘kraljica Margot’, Diane de Poitiers, Marija Terezija Avstrijska, Athénaїs de Montespan, Marija Leščinska, madame de Pompadour in Marija Antoaneta so le nekatere od žensk, ki so evropsko in svetovno zgodovino krojile v enaki meri kot katerikoli vladar, kralj, politik ali vojščak.

Včasih kot vladarice ali pomembne dvorne dame, drugič kot spletkarske ljubice in vplivne svetovalke v senci – a vselej ambiciozno, dostojanstveno, strastno, s pretanjenostjo ostrega duha in z neizrekljivo karizmo, o kateri so govorili še prihodnji rodovi. Ljubice in kraljice je verodostojna zgodovinska beležka o nekaterih najvplivnejših ženskah s francoskih in drugih evropskih dvorov; bere se kot intimna dnevniška izpoved iz zakulisja kraljevskih hiš ter fascinanten roman oživljenju, ljubezni, sovraštvu, spolnosti, materinstvu, kulturi, veri in politiki, ki so trajno zaznamovali tudi naš skupni prostor in čas.

Benedetta Craveri (1942) je priznana italijanska avtorica,esejistka in literarna kritičarka; je profesorica na Univerzi S. Orsole Benincasa v Neaplju, kjer predava družboslovne vede, kot pridružena profesorica sodeluje tudi s pariško Sorbono. Specializirala se je za študij življenja intelektualcev v francoskih salonih ter na dvorih različnih kraljev in je odlična poznavalka obdobja evropskega neoklasicizma. Je članica Inštituta za italijansko enciklopedijo in nosilka častnega reda ordre des arts et des lettresfrancoskega kulturnega ministrstva.  

Prelistajte knjigo

 
PrevajalecPrevajalec
VASJA BRATINA
 
StraniStrani
366
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
168
 
VišinaVišina
248
 
DebelinaDebelina
29
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
29
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612824785
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...