0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
 
 
 
VELIKI UMI: TESLA
VELIKI UMI: TESLA
RICHARD GUNDERMAN
NovostKnjiga sezone
Kataloška št.: 59884
Cena 24,99 EUR
Klubska cena: 19,95 EUR
Samo 14,95 € ob nakupu s še eno knjigo!
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene
Nikola Tesla je bil eden najbolj daljnovidnih izumiteljev 19. in 20. stoletja, genialni elektroinženir, fizik, strojnik, kemik in matematik, je bil predvsem vizionar, svetovljan in neumoren praktik. Podpisal se je pod več kot 100 patentov na področju večfazne rabe električne energije in magnetizma. Med njegovimi najpomembnejšimi izumi so indukcijski motor z izmeničnim tokom, različni generatorji, sistemi brezžičnega upravljanja, pridobivanja in globalne distribucije elektrike, naprave z rentgenskimi žarki in komunikacijski sistemi. – Prevedel Milan Žlof. Barvne in črno-bele dokumentarne fotografije in risbe.

Zbirka Veliki umi, v katero sta uvrščeni tudi knjigi Freud in Tesla, predstavlja največje znanstvenike, izumitelje, raziskovalce, učenjake ter inovatorje v zgodovini človeštva. V številnih podrobnostih in manj znanih dejstvih iz njihovih osupljivih življenjepisov v besedi in sliki spoznamo, kako so genialni misleci prispevali k razvoju znanosti ter oblikovali svet, kakršnega poznamo danes.

Tesla še danes velja za enega največjih prerokov svojega časa, bil je intuitivni vizionar; njegovi izumi so tlakovali pot sodobnemu načinu življenja.

Prelistajte knjigo

 
StraniStrani
160
 
VezavaVezava
Italijanska
 
ŠirinaŠirina
189
 
VišinaVišina
244
 
DebelinaDebelina
13
 
JezikJezik
slovenski
 
Stran v kataloguStran v katalogu
9
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789610163053
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...