Info
Oddelki
0
0,00
Vaša košarica je prazna
Hitro naročanje
E-naslov / članska št.:
Geslo:
 
KNJIGE  /  Slovarji, priročniki za šolo  /  Leksikoni, atlasi, enciklopedije / 

JOŽE PLEČNIK: DUNAJ - PRAGA - LJUBLJANA

 
 
 
JOŽE PLEČNIK: DUNAJ - PRAGA - LJUBLJANA
JOŽE PLEČNIK: DUNAJ - PRAGA - LJUBLJANA
DAMJAN PRELOVŠEK
Kataloška št.: 393819
Cena 49,95 EUR
Klubska cena: 39,95 EUR
Opis
Podrobnosti
Mnenja in ocene

Leto 2022 je leto Jožeta Plečnika, arhitekta po meri človeka

Sedem izbranih Plečnikovih del je bilo julija 2021 vpisanih na UNESCOV seznam svetovne dediščine, leto 2022 je bilo razglašeno za leto arhitekta Jožeta Plečnika, ko od njegovega rojstva mineva 150 let. Vpis na UNESCOV seznam je le potrditev izjemne univerzalne vrednosti njegovega dela, globino njegove arhitekture in vizionarsko misel pa določajo unikatna in prepoznavna arhitekturna podoba, prepletenost namembnosti z obliko in ustvarjanje prostora, ki služi človeku. Slovensko prestolnico utemeljeno imenujemo Plečnikova Ljubljana, njegove izjemne stvaritve – tako doma kot v tujini – pa uresničujejo njegovo željo po brezčasni arhitekturi.

Klasični sopotnik evropskega modernizma

Razkošna monografija o življenju in delu svetovno priznanega slovenskega arhitekta predstavlja njegova najpomembnejša dela v treh mestih. Avtorji pojasnjujejo ustvarjalna izhodišča ter predstavljajo njegovo etično moč in strokovno suverenost, ki nas prevzameta vsakič, ko v celoti ali detajlih občudujemo njegova dela – doma in po svetu ... Monografija se končuje s krajšim življenjepisom, kronološkim seznamom del in izbrano bibliografijo del o Plečniku. Barvne in črno-bele fotografije.

»Ni čudno, da lahko v strokovni literaturi najdemo veliko različnih mnenj o Plečnikovem delu in številne poskuse, da bi ga slogovno opredelili. Vsekakor je njegovo umetnost mogoče razlagati na različne načine, hkrati pa umetnostnim zgodovinarjem ne dopušča, da bi podali dokončno sodbo o njegovi arhitekturi. Nedavno je priznan avstrijski strokovnjak Friderich Achleitner celo zapisal, da je Plečnik arhitekt prihodnosti.« Dajan Prelovšek, iz poglavja Klasični sopotnik evropskega modernizma

Prelistajte knjigo

StraniStrani
232
 
VezavaVezava
Trda
 
ŠirinaŠirina
290 mm
 
VišinaVišina
28 mm
 
DebelinaDebelina
240 mm
 
JezikJezik
slovenski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789612315757
 
Kdor si je ogledal tale izdelek, si je ogledal tudi...