Obročkasti vetrci s sladkornimi perlicami
Za zmes: 150 g sladkorja, 3 beljaki (95 g), nastrgana lupinica 2 neškropljenih limon
Za OKRASITEV: raznobarvne sladkorne perlice, raznobarvni trakovi za obešanje
PRIPRAVA ok. 30 minut; strjevanje: ok. 2 uri; za ok. 20 kosov
RECEPT:
Pečico (ventilatorsko) segrejemo na 80 °C. Sladkor in 40 ml vode segrejemo na 118 °C (preverimo s termometrom!).
Medtem beljake z ročnim mešalnikom stepemo v napol trd sneg, hitro vmešamo limonino lupinico. Sladkorni sirup v tankem curku in med mešanjem počasi vlijemo v sneg iz beljakov.
Z zmesjo za vetrce napolnimo dresirno vrečko z okroglim ali zvezdastim nastavkom (ok. 10 mm) in na pekače nabrizgamo obročke, srca in zvezde. Posujemo s sladkornimi perlicami in jih ok. 2 uri sušimo v pečici.
Če je treba, vrata pečice pripremo; po želji lahko vetrce pustimo v pečici tudi čez noč, da se do konca strdijo in posušijo.
Posušene okraske vzamemo iz pečice in jih pustimo počivati. Nato nanje privežemo lepe barvite trakove, da jih lahko obesimo na smrečico